Sport

Ellentmondást nem tűrő győzelem

Újabb kötelező győzelmet szerzett, és őrzi első helyét a tabellán az Albacomp Fehérvár. A Naturtex-SZTE-Szedeák csapata csupán a találkozó első felében tudott lépést tartani vendéglátójával.

Kapcsolódó cikkek

Az első húsz perc érdekesen alakult, mivel először inkább támadásban, majd később védekezésben jeleskedett a listavezető Alba. A szegediek az első negyedben még valamelyest tudták kontrolálni a játékot, ám ahogy a haladt a találkozó a nagyszünet felé úgy veszették el fokozatosan a párharcokat, és váltak egyre nehézkesebbé. A fordulás után igen nehezen lendültek játékba a csapatok, és Dzunics Braniszlavnak igencsak a sarkára kellett állnia egy időkérésnél. Ez aztán hatott, és a záró negyedet már tetemes, 19 pontos előnnyel várhatták a házigazdák. Ebben a tíz percben már benne volt a kosárlabda sava-borsa, a Szeged elfáradt, míg az egész meccsen rendkívül agilis Keller Ákos, valamint Simon Balázs vezérletével fölényes Alba siker született, amely, ha egy kicsit jobban összpontosítanak akár száz pont fölé is kúszhatott volna az eredmény. Simon Balázs mindenesetre elégedettnek tűnt a lefújás után. „Bíztam benne, hogy hazai pályán a Szegedet magabiztosan meg tudjuk verni. Az elején még voltak hibák védekezésben, ezért könnyű kosarakkal tudta tartani magát ellenfelünk, de a második félidő második felétől már egyértelműen uraltuk a játékot, és egyre magabiztosabban is játszottunk. A vége örömjáték lett, amikor az egyik csapatnak minden bejön, és lazábban, felszabadultabban tud játszani, és ettől lett a végére ekkora különbség.”

Jegyzőkönyv:
Albacomp Fehérvár – Naturtex-SZTE-Szedeák 96-68 (27-18, 14-11, 24-16, 31-23)
Székesfehérvár, 1945 néző,
Vezette: Forray, Török R., Németh Cs.
Albacomp Fehérvár: Simon 14/3, El-Amin 15/6, Hollis 13, Keller 21, Chism 14, Csere: Hendlein 12/3, Supola 4, Bódi, Juhos, Madár 3/3,  Vezetőedző: Braniszlav Dzunics
Szeged:  Drahos 8/6, Levy 12, Ivosev 16/3, Tanács 11/6, Dukics 13/3, Csere: Vida 5, Csorvási L. 3
Vezetőedző: Fodor Péter.

Edzőszemmel:
–    Folyamatában sikerült felőrölnünk ellenfelünk ellenállását. Energikusan játszottunk, helyenként hibáztunk, de a lényeg az, hogy keményen dolgoztunk és megérdemelten nyertünk. – Dzunics Braniszlav az Albacomp Fehérvár vezetőedzője
–  A két csapat tabellán elfoglalt helyét jól tükrözi a kialakult eredmény is. Ettől függetlenül, nagyon sokat befolyásolta a különbséget az, hogy sokat rontottunk, sok volt az eladott labda, és a lepattanók szerzésben sem jeleskedtünk. Igazából nem ez a mi súlycsoportunk az Albacomp, megpróbáltunk helytállni, és a mezőnyembereink közül ketten is hiányoztak. Nekünk leginkább a Debrecen elleni meccsre kell koncentrálnunk. – Fodor Péter a Naturtex-SZTE-Szedeák vezetődzője.

.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik