Sport

Kemény csata lesz

Bár az Albacomp Fehérvár és az Naturtex-SZTE Szeged csapatai között nagy távolság van, a tabellán egyáltalán nem számíthat könnyű mérkőzésre a listavezető fehérvári együttes az első tavaszi férfi kosárfordulóban.

Ki ne ismerné jobban a vendéglátókat Fodor Péternél? A szegediek vezetőedzője ugyan 2005 és 2007 között irányította az Alba gárdáját, ám ettől függetlenül azt vallja, nem lepheti meg őket a Fehérvár. „Rendkívül nehéz mérkőzés vár ránk. Megpróbáljuk megnehezíteni a dolgukat, az elsődleges kulcs a játékuk lassítása lesz. Minél kontrolláltabb játékra kell őket kényszerítenünk, valamint nagy szerepet kaphat a lepattanók megszerzése.” – érvelt a tízedik helyezett gárda mestere.
A túloldalon kisebb sérülés, illetve megfázás zavarta a csapat felkészülését. A Debrecenben egy ütközés után a csípője fájdult meg Muhammad el-Aminnak, míg rajta kívül Simon Balázs küszködött náthával, a hétfői foglalkozást ki is hagyta, de egészen biztos, hogy mindketten ott lesznek a Vodafone Sportcsarnok parkettján. Juhos Levente egyre több lehetőséget kap Dzunics Braniszlav vezetőedzőtől, a fehérváriak fiatal bedobója természetesen csak a hazai győzelmet tartja elfogadhatónak.” Idegenben majdnem megvicceltek bennünket, és csak igazán a meccs végére pörögtünk fel. Hazai pályán sima győzelemre számítok, bár vigyáznunk kell velük, mert sok jó játékossal rendelkeznek.” – fogalmazott.
A találkozó szombaton 18 órakor kezdődik a Gáz utcai létesítményben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik