Sport

Tíz forintért veszik meg a DVSC női kézicsapatát

A debreceni közgyűlés csütörtöki rendkívüli ülésén elfogadta a DVSC Kézilabda Kft. 63,3 százalékos tulajdonrészének megvásárlását.

A képviselők egyhangúlag támogatták azt az előterjesztést, mely szerint az önkormányzat tíz forintért megvásárolja a korábbi tulajdonos, Gellén András cégétől a klubot működtető kft. 1,9 millió forint névértékű tulajdonrészét, további tíz forintért pedig a volt tulajdonosnak a kft. felé fennálló több mint 30 millió forintos tartozását.

A város így 96,4 százalékban lesz tulajdonos a 3 millió forintos névértékű DVSC Kézilabda Kft.-ben. A klub ügyvezetője Makray Balázs lesz.


Kósa Lajos
(Fidesz-KDNP) polgármester szerdán sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az önkormányzat fogja működtetni a 2011 végén nehéz anyagi helyzetbe került női kézilabdacsapatot, amelyet számos kulcsjátékos hagyott el az elmúlt hónapokban. Közlése szerint az új cégvezetést egy hároméves szakmai stratégia kialakításával és a jövőben egy többségi tulajdonos bevonásával bízzák meg.

Pajna Zoltán alpolgármester szerint idén a csapat célja az 5-8. hely megszerzése, de hosszú távon a színvonalas bajnoki és nemzetközi szereplés a cél. A DVSC-Fórum jelenleg a hatodik helyen áll a női NB I-ben, a KEK nyolcaddöntőjében pedig a spanyol Mar Sagunto ellen lép pályára februárban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik