Sport

Újabb erőpróba előtt az Alcoa FKC

A női kézilabda bajnokság 13. fordulójában a fehérvári hölgyek Veszprémbe utaznak. Vendéglátójuk az utóbbi időben kétszer is jobbnak bizonyult náluk.

A Kiskunhalasi NKSE ellen kínkeservesen megnyert csata után egy sokkal nehezebb, igazi szomszédvári rangadó vár Mihály Attila tanítványaira a tabellán egy pozícióval előttük álló Veszprém Barabás KC otthonában. Azzal természetesen tisztában vannak a fehérváriak, hogy a szombaton nyújtott produkció kevés lesz a szerdán este 18 órakor kezdődő találkozón. Ráadásul a csapaton végigvonult egy hányással, hasmenéssel tarkított járvány, amely igencsak levette a lábáról a gárda erősségeit. Így többek között Vaszari Virág, Szikora Melinda, Horváth Bernadett, Bízik Boglárka és több fiatal is a vírus áldozatává vált. Az Alcoa FKC csapatkapitánya, a Halas ellen nyolc találatig jutó Tilinger Tamara ennek ellenére bizakodó.

„Én még egyelőre „állom a sarat”, bízom benne, hogy nem fogok lebetegedni, jól érzem magam, kitartok! A Veszprém egyébként is nagyon jó csapat, és most alaposan megfogyatkozva kell ellenünk helytállnunk, de remélem, hogy így is jó eredményt tudunk elérni. Ráadásul az őszi meccseink óta leszerződtették Hornyák Dórát, aki több poszton is bevethető, és biztosan sokat jelent nekik, mert így jobban tudja forgatni csapatát Gyurka János. Nekünk mindenkire készülnünk kell! Egy olyan játékkal, mint amit a Vác ellen produkáltunk, sikeresek lehetünk Veszprémben is. Mindennek meg kell találnunk a pozitív oldalát: felszabadultan játszhatunk, mert nagyon kevesen vagyunk.“

Egy kis történeti visszatekintés: A Veszprém Barabás KC a harmadik szezonját játssza az első osztályban, és e két és fél éven belül immár tizenegyedszer mérkőzik meg tétmérkőzésen az Alcoa FKC-vel. Az eddigi tíz összecsapás közül – melyekből hét (!) végződött háromgólosnál nem nagyobb különbséggel – az elsőt és az utolsót nyerték a veszprémiek: az előbbi egy bajnoki volt a Köfém Sportcsarnokban (2010. januárjában 23-26), utóbbi a novemberi Magyar Kupa meccs szintén Fehérváron (30-31).

Emellett hét FKC-győzelem és egy döntetlen teszi teljessé a két csapat egymás elleni mérlegét. Veszprémbe négyszer látogatott az Alcoa, és mind a négy alkalommal győztesként hagyta el a pályát!
A veszprémiek az előző fordulóban Győrben léptek pályára, és 18 gólos vereséget (26-44) szenvedtek a bajnoki címvédőtől. A csapat mestere Gyurka János úgy nyilatkozott, hogy rendkívül dekoncentráltan játszott csapata az első félidőben,és fizilakilag is föléjük nőttek vendéglátóik. Majd rátért a Fehérvár elleni összecsapásra: „Szerdán olyan hozzáállásra van szükségünk, amivel céljainkat valóra tudjunk váltani. Jó lett volna, ha nem gálameccs kerekedett volna ki a Győr elleni találkozóból, de az ETO más dimenzió, felfogásuk példaértékű. Bízom benne, hogy jókor jött ez a pofon, és nem gátat állít bennünk, hanem motiválni fog, hogy az igazi ellenfeleinkkel szemben bizonyítsunk.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik