Sport

Síre fel győriek: a 3 legtutibb csúszó hely

Spórol az ég a téli hóáldással Győrben. Ha azonban a hideg időszak neked is a havazásról és a síelésről szól, akkor elő a talpakat, és indulj el a környék legszebb síparadicsomaiba.

Ha még nem próbáltad, akkor azért, ha pedig rutinos síelő vagy, akkor azért vágysz a vad csúszásokra? A Győr24 most segít, hogy a legszebb, és a városunkhoz legközelebb eső birodalmakba zarándokolhass el.

Egy csipetnyi Eplény (magasság: 350-530 méter)

Eplény a Bakony déli részén, Veszprém és Zirc között félúton található. A Nordica Síaréna megújult pályarendszerrel várja látogatóit. A csúszó paradicsomot még 2006-ban, egy 300 millió forintos fejlesztés eredményeként újították fel, így a már meglévő pályák és felvonók több új szakasszal és csákányos felvonóval egészültek ki. Emellett egy modern hóágyúrendszert, és Magyarországon elsőként, egy négyüléses sífelvonót is üzembe helyeztek. Jelenleg, 4,3 kilométeres pályahossz várja az érdeklődőket. Ami miatt még érdemes ellátogatni a Győrtől 64 kilométerre fekvő Eplényre az az, hogy a legmeredekebb részen a lejtés elérheti a 30 fokot is. A felnőtt napi jegy 5900, míg a gyermek jegy 4100 forintot kóstál.

Semmering-Stuhleck, az osztrák szerelem (magasság: 777-1774 méter)

Ausztriában nem véletlenül népsport a síelés. A festői Semmering egyedi pályákkal, izgalmas szakaszokkal várja a téli sportok kedvelőit. A tőlünk 220 kilométerre fekvő Stuhleckben, hóágyúzott kék és piros, éjszakai- és FIS versenypályákon próbálhatják ki tudásukat a bátrabbak, a hatüléses lift pedig egészen a csúcsig (1783 m) repíti a talpasokat. Ugyancsak a csúcson nemrégiben egy éttermet is kialakítottak, a panoráma kilátás egyszerűen páratlan. Az osztrák „síkánaánban” a gyermekekre is gondoltak: az 5 kilométer hosszú, családbarát szánkópálya a korosztály megunhatatlan kedvence. Bár a stuhlecki rész hóbiztosabb a Semmering-Hirschenkogelnél, azért az ottani pályákat is érdemes kipróbálni. Igaz a jegyárak sehol sem olcsók, az egy napos tiketthez 36.50 euróért juthatunk hozzá.

Telelj Donovalyn! (magasság: 915 – 1361 méter)

Donovaly gyönyörű hófödte, hegycsúcsokkal körbezárt völgyben fekszik, így nemcsak a sportolóknak kiváló választás a szlovákiai „símennyország„. A pályák hossza összesen 11 kilométer, melyek a reflektoroknak köszönhetően este is üzemképesek. Az utóbbi években új lifteket szereltek fel, így jelenleg 16 szerkezet szállítja a síelőket. A komfortérzetről pedig a széleskörű szolgáltatások gondoskodnak: a szállodáktól és éttermektől kezdve, a postán és a diszkón át, a bankautomatáig ma már minden a turisták kényelmét szolgálják. Donovaly egyébként a sífutók kedvelt találkahelye, és nem utolsó sorban itt rendezik meg évről-évre a híres szánhúzóversenyeket. Az egy napos belépő ára valamivel olcsóbb, mint osztrák társánál, itt 25 euróért szelhetjük a hó hullámokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik