Sport

A kapus remelésével

A ketrec előtt parádézó Bálizs Bence vezérletével a Sapa Fehérvár AV19 magabiztosan, 4-1-re verte az Orli Znojmo együttesét, karácsony második ünnepén.

Akadt gond bőven, Tokaji Viktor csapatkapitányra vállműtét vár, a derekán fájlaló svéd gólvágó, Eric Johansson továbbra sem bevethető, ráadásul a kapus, Adam Munro sem vállalhatta a játékot a csehek ellen, ugyanis néhány napja „belefejelt” egy lövésbe, s a váratlan esemény következtében fejfájásra és szédülésre panaszkodott. Ellenben a korábban a térdével bajlódó Nagy Gergely visszafoglalta helyét a negyedik sorban.

Gyakorlatilag telt ház fogadta a gárdákat, az első harmad hazai fölényt hozott, de gólt nem. A legutóbbi, a csehek által megnyert fehérvári derbin remeklő Kacetl kapusnak ezúttal is akadt dolga bőven. Kiváló védések garmadáját követően, a középső játékrészben kapitulálni kényszerült, Sofron volt eredményes, 1-0. A záró játékrészben pörögtek fel igazán az események, Mihály bombázott a felső sarokba, 2-0, ám a hazai öröm nem tartott sokáig, a közelmúltban szerződtetett Danton szépített, 2-1. Hiába rohamozott a vendég, gólt a hazaiak szereztek, ezúttal Vas bombázott a felső sarokba, 3-1. A nyitott kérdések ezzel el is dőltek, a záró találat az utóbbi időszakban rendkívül eredményes védőnek, Harlan Prattnek volt köszönhető, 4-1. A fehérváriak kiváló csapatjátékuknak, valamint egy egészen extra, egyéni teljesítménynek köszönhették a diadalt. A kapuban Bálizs Bence elképesztő bravúrok sorozatával jelentkezett.

– Remekül alakulnak a dolgok, öt ponttal elléptünk a nem rájátszást érő helyen tanyázóktól, még kilenc forduló van hátra az alapszakaszból. Bár tudjuk jól, messze a vége, de ha tartjuk a formánkat, s 30-án itthon sikerül megvernünk a Salzburgot, joggal reménykedhetünk a play off-ban, ami elvárás a csapattal szemben. Minden elismerősem a srácoké, ugyanis kulcsembereink hiányoznak, mégis hozzuk az eredményeket – mondta Ocskay Gábor, a szakosztály igazgatója.

 

Sapa Fehérvár AV19-HC Orli Znojmo: 4-1 (0-0, 1-0, 3-1)

Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 3200 néző, vezette: Kamsek, Kellner, Németh, Smeibidlo

Sapa Fehérvár AV19: Bálizs – Horváth, Durco, Sofron, Vas, Ladányi, Pratt, DaCosta, Palkovics, Ryan, Mihály, Sille, Orbán, Benk, Sikorcin, Kovács, Láda, Magosi, Nagy, Tóth A.

Vezetőedző: Kevin Primeau

HC Orli Znojmo: Kacetl – Hranac, Stehlik, Danton, Seda, Kanko, Planek, Stach, Podesva, Haman, Havlik, Hajek, Vosatko, Lattner, Pucher, Stanek, Trojan, Boruta, Jarusek, Bartos, Kominek

Vezetőedző: Martin Stloukal

Gólszerzők: Sofron, Mihály, Vas, Pratt, illetve Danton

 

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik