Sport

Ha már mi sem szeretnénk, akkor mi lesz?

Nagy Laci lett az elmúlt ötven év legjobb szegedi kézilabdázója.

Decemberben a Délmagyarország című napilap, szavazásra kért fel százötven embert, hogy a tavalyi nagy sikerű (és jó néhány sértődést is okozó) futballista sörrendállítás után ezúttal a kézilabdásokra voksoljanak. Tették ezt annak az apropójából, hogy december 16-án volt ötven esztendeje, hogy megalakult a Szegedi Előre, a mai Pick Szeged jogelődje.

A szavazás azonnal elérte a célját, sokan megsértődtek. Alapvetően azok, Akik kimaradtak a felsorolásból, valamint az összes olyan öreg kézilabdás, Akik már az ötvenes években is játszották Szegeden ezt az izgalmas, szép sportot, mert Ők „en bloc” kimaradtak a szavazásból, mint „Bedő fara a gatyából”. Mi több olyan edző sem került be a választhatók keretébe, Aki maga is edzője volt a klubnak, amikor azt még Szegedi Volánnak hívták. Majd ez a tanárember oktatta azokat a trénereket, a főiskolán, akik közül bekerültek a „keretbe”. Kovács Iván tanár úrról van szó például.

De az a szösszenet, most nem a sebek feltépésére szolgál, ha nem a győztes személyének megítélését veszi, vette górcső alá. Mert, hogy az országban a hírre a „Nagy László ellenes liga” élharcosai azonnal a szívükhöz és a klaviatúrájukhoz kaptak, s már záporoztak is a kommentek az érintett személy kárára. De e portál szegedisége okán nagy tisztelettel ugyan, de figyelmen kívül hagynám ezen szösszeneteket.

Megkérdeztem viszont hat embert (nem túl reprezentatív felmérés, de a helyszűke, mint tudjuk!), hogy mi a véleménye a szavazás ilyetén való eredményének.

Jöjjenek tehát a vélemények:

Tamás Sándor a Sport és Fürdők Kft munkatársa, a Sportcsarnok intézményvezetője: – Magam részéről nagyon örülök Laci sikerének. Az nem vita témája, hogy Ő az elmúlt ötven év legjobb Szegedről induló kézilabdása, a legnagyobb karriert Ő csinálta. Az persze már más kérdés, hogy ebből nem túlságosan sokat teljesített szegedi színekben, hisz a Barca nagyon fiatalon elvitte. Ráadásul nekem az első élményem Vele, mint leendő labdarúgóval volt. A Szalai focisuliba kerestünk egy magas centerhalfot. Lacika az első edzés után kapott egy pár focicsukát a szüleitől, de az edzés végén odajött és azt mondta, nem valószínű, hogy jön a következőre. Tizenkét éves volt ekkor. Később dolgoztam Vele az ifjúsági válogatott és a Pick Szeged másodedzőjeként. Nagyon büszke vagyok rá. Jelenleg a világ egyik, ha nem a legjobb játékosa.

Domokos Mihály, mestertanár, az ABCOM Szeged KE elnöke: – Engem nem lepett meg Lacika győzelme, hisz én is rá szavaztam. Nem is lehetett ez másképp, hisz kosaras családból való, mi több Ő maga is játszott vagy két évet a magyar kadett válogatottban.

Dr. Laluska Pál a Szegedi Tudományegyetem Jogi Karának oktatója, minden kosárlabda csapat intézője: – Régi baráti szálak fűznek Hozzá, Hozzájuk így nagyon örültem az eredménynek. Biztosan Ő az, Aki a legmesszebbre vitte a város hírét kézilabdában. Unokaöcsémmel, Laluska Balázzsal tartják a kapcsolatot, így majdnem naprakész vagyok Lacikából.

Harmati István, a Szegedi Szurkolói Egyesület kiötlője, egykori vezérszurkoló:- Nagyon örülök Laci sikerének, de szerintem ha csupán a Szegeden eltöltött időszakot vesszük figyelembe, akkor nem Ő a legjobb. A teljesség igénye nélkül egy tucat nevet fel tudnék sorolni, Akik a csapatért többet tettek. Az persze más kérdés, hogy az összkép alapján minden idők egyik legjobb magyar kézilabdásról van szó, Akinek „szobrát” beárnyékolja a lemondott válogatottság. Jelenleg pedig szerintem Európa legjobb formában levő játékosa.

Dr. Juhász Miklós, a szegedi szurkolói kézilabda csapat beállósa:- Laci a mienk, így nem kérdés, hogy Ő a legjobb játékos jelenleg a kontinensen. Ha az ötven évet, csak a csapatnál eltöltött idő szerint nézzük, akkor más a helyzet. De annyian támadják máshonnan Lacit, hogy ha már mi szegediek is kikezdenék, akkor mi lenne itt. Lacit muszáj szeretnünk, mert a mienk!

Török Zoltán, a DAKE, a Dél – Alföldi Kézilabdabarátok Egyesületének alelnöke: – Hogy Laci miért mondta le a válogatottságot, azt nem tudjuk, de ez jelentősen nem befolyásolja az iránta érzett szeretetünket. Az biztos, hogy ő minden idők legjobb szegedi kézilabdása, még ha ezen tudását nem is túl sokáig kamatoztatta nálunk. Annak meg, hogy egy kézilabdás portálnál Ő győzött egy európai szavazáson nagyon örülök, bár a hatezerötszáz voks nem túl reprezentatív minta, ráadásul ebben rendesen benne vannak a szegedi szurkolók, Akiknél mindig Nagy Laci lesz a „nambervan”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik