Sport

Angyali győri kézilabdás lányok

A legszebb családi ünnephez közeledve az ETO-s lányok is angyali kötelességüknek tettek eleget: karácsonyi nagybevásárlást tartottak a győri lakásotthon lakóinak.

A játékokkal, ünnepi finomságokkal, fenyőfával a lányok a karácsony meghitt hangulatát szeretnék becsempészni a család nélkül nevelkedő gyerekek otthonába.

“Mi a csapatban még csak leendő édesanyák vagyunk szinte mindannyian, de tudjuk, milyen fontos a gyerekeknek a karácsonyi készülődés, a várakozás, az ajándékozás. Ezért tartottuk fontosnak, hogy ezt az örömet azok a gyerekek is átélhessék, akik gyermekotthonban, saját szüleik nélkül nőnek fel. Gyönyörű fenyőfát állítottunk az otthon nappalijában, megvettük a karácsonyi vacsora és a bejgli hozzávalóit, és természetesen mindenki kapott ajándékot is: labdát, társasjátékot, focis kártyát. Fantasztikus érzés volt látni szemükben a ragyogást, ez a mi napunkat is bearanyozta!” – számolt be élményeiről Pálinger Katalin, a Győri Audi ETO kapusa. Rajta kívül a csapatot Görbicz Anita, Kovacsics Anikó, Vérten Orsolya és Orbán Adrienn képviselték a karácsonyi jótékonysági akcióban.

A Győr-Moson Sopron Megyei Gyermekvédelmi Központ otthonaiban jelenleg 226 gyermek él, összesen 14 lakás- illetve gyermekotthonban. A régi klasszikus gyermekotthonokat mára ezek a családiasabb jellegű intézmények váltották fel, mert a tapasztalatok szerint a családias körülmények később segítik az állami gondozott gyermekek beilleszkedését a társadalomba. “A győr-ménfőcsanaki lakásotthonban 10 gyermek nevelkedik, köztük 6 éves virgonc kislány és 16 éves kamasz fiú is. Számukra ez a karácsony nemcsak azért különleges, mert a lányoktól személyes ajándékokat kaptak, hanem azért is, mert életre szóló élményt jelentett nekik, hogy otthonukban köszönthették a világsztárokat” – nyilatkozta Herold Tamás, a Gyermekvédelmi Központ szakmai vezetője.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik