Sport

A győri kézis csajok a katalánokkal voltak

Négy napot töltöttek Spanyolországban az ETO-s lányok. Görbicz Anita mesélt portálunknak az elmúlt hétvége tapasztalatairól.

A Győri Audi ETO KC felnőtt keretéből nyolc játékos és a vezetőség tagjai vettek részt a csapatépítő spanyol túrán. Kérdéseinkre Görbicz Anita felelt.

– Nagyon nagy élmény volt ez az utazás mindannyiunk számára, hiszen mikor még csak tervezte a klub a barcelonai túrát, nem sejtettük, hogy két fantasztikus sporteseményre is eljuthatunk majd kint létünk alatt – kezdte lelkesen a beszámolót Görbicz.

– Csütörtökön a szállodából egyből a Nuo Camp stadionba vezetett az utunk, megtekintettük a múzeumot, majd a Barcelona férfi kézilabdacsapatának edzését néztük meg, utána pedig beszélgettünk egy kicsit Nagy Laciékkal, aztán elmentünk vásárolgatni is a lányokkal Barcelonában.

A pénteki napot főként városnézéssel töltöttük.

Szombaton pedig Madridban izgulhattuk végig a 2011-es év utolsó El Clásico-ját! Kicsit megcsúsztunk az utazással, késett a gépünk, állítólag azért, mert nagyjából ugyanakkor indult volna a repülőnk, mint a FC Barcelonáé, s az ő felszállásuk előtt és után 20 perccel nem szállhat fel más. A spanyol fővárosban először Atletico Madrid-Barcelona férfi kézilabda rangadón szurkoltunk Nagy Laciéknak, majd a Real Madrid-FC Barcelona küzdelmét izgultunk végig.

Nem lehet leírni szavakkal, milyen érzés volt belépni a Santiago Bernabeu-ba, elképesztő hangulat uralkodott a stadionban. Először csak álltunk szótlanul – bár én gyermekkoromban már jártam ott, de felnőtt fejjel mégis másként látja már az ember a dolgokat –, majd elkezdődött a mérkőzés és alig húsz másodperc alatt bekapta az első gólját a kedvenc csapatom, erre nem számítottam, de a lényeg a végeredmény, így még szebb élmény marad, hogy a katalán együttesnek sikerült legyőznie a Real Madridot – zárta élménybeszámolóját a győriek kiválósága.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik