Sport

Sikerrel kezdtünk a Karácsony Kupán

A magyar férfikézilabda-válogatott 29-25-re legyőzte a házigazda Szlovákiát a Karácsony Kupa első játéknapján.

Nagyon jól kezdte Mocsai Lajos együttese a szlovákiai Karácsony Kupa küzdelmeit, a mieink Érsekújváron gyorsan elhúztak 8-2-re a kissé foghíjas házigazdák ellen. Szövetségi kapitányunk ennek megfelelően elkezdte forgatni a csapatot, a cserék azonban visszafogottabb teljesítményt nyújtottak, így a félidőre csak háromra olvadt a magyar gárda előnye.

A második félidőben a szegedi Tatai Péter váltotta a kapuban a nem túl jó napot kifogó Fazekas Nándort, de őt is hamar felavatták a szlovákok. Kapaszkodtak a házigazdák becsülettel, de mieink sikerrel visszaverték az ellenfél támadásait, negyven perc játék után néggyel vezettük (16-20).

A folytatásban mindig két-három találat volt a különbség a két fél között, az utolsó tíz percet Lékai Máté szép gólja vezette fel. A hajrában Szlovákia kettős emberelőnyben is próbálkozhatott faragni a hátrányából, a mieink azonban remek védekezéssel állták a sarat, a túloldalon pedig sikerült gólra váltani egy-egy kontrát, végül 29-25-re nyertek a magyar fiúk.

A nyitómeccsen Lengyelország és Csehország csapott össze. A csehek az első félidőben megnyugtató, hatgólos előnybe kerültek, azonban a lengyel együttes remek játékkal fordítani tudott a második harminc percben és végül kiélezett csatában nyert 33-32-re.

A mieink szerdán, Nagyszombaton Csehországgal, csütörtökön, Galgócon Lengyelországgal mérkőznek meg.

Eredmények – Karácsony Kupa, 1. nap
Szlovákia – Magyarország 25-29 (13-16)
Lengyelország – Csehország 33-32 (11-17)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik