Sport

Szabó Zoltán a második napra jutott Velencében

Egyedüli magyarként Szabó Zoltánnak sikerült a második játéknapra jutnia a World Poker Tour Velence 3300 eurós főversenyén.

Összesen 213-an vettek részt a World Poker Tour, azaz a WPT Velence 3000 € + 300 € nevezési díjú főversenyén, magyar játékosok közül csak Szabó Zoltán jutott tovább a selejtezőnapról – írja a Poker.hu.

Az 1/A elő napon 78, míg az 1/B-n 135 játékos jelezte indulását, így 213 fő részvételével zajlott le a WPT Velence első két selejtezőnapja. A nyereményalap 639 ezer euró lett, amin majd 27 pénzbe érő zsugás osztozhat, a győztesnek 175 ezer eurót tettek félre.

Az 1/A napon Csabai István volt az egyedüli magyar induló, de sajnos nem jött össze neki a továbbjutás. Sikerült viszont ez az 1/B napon asztalhoz ülő Szabó Zoltánnak, aki a kezdő  30 ezres zsetonszámot egészen 56 200-ig tudta feltornázni, és kivívta a második napos részvételi jogot.

Összesen egyébként 95-en jutottak tovább, egy olasz hölgy, Andrea Dato vezeti a mezőnyt, neki 200 ezernél is több zseton sikerült összegyűjteni.

A játékosok a 2. napon már a pénzbeérésért küzdenek, a harmadik napon pedig a cél a döntő asztal lesz, ahol remélhetőleg Szabó Zoltánért is szurkolhatunk majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik