Sport

Simán kikapott a magyar hokiválogatott

A csíkszeredai nemzetközi jégkorongtorna nyitómérkőzésén a magyar jégkorong-válogatott 6-1-re kikapott a lengyel csapattól.

A magyar válogatott ezt megelőzően 1972-ben lépett pályára hivatalos mérkőzésen Csíkszeredában (az akkori C csoportos vb-n), míg az eddigi utolsó romániai találkozója 1981-ben volt, Bukarestben.

Kevin Primeau szövetségi kapitány ezúttal szinte csak fiataloknak adott bizonyítási lehetőséget, a válogatott alapemberei és a légiósok (Szirányi Bencét leszámítva) ezúttal kimaradtak a keretből.

Hamar vezetést szerzett a magyar csapat, Nagy parádés, tért ölelő átadásából Magosi volt eredményes, ám Laszkiewicz egy védelmi hibát kihasználva egyenlített. A lengyelek 137 és fél perc után tudtak gólt lőni riválisuknak (2008. április 4., Dunaújváros).

A második harmad egyértelműen a lengyeleké volt, akik könyörtelenül kihasználtak minden egyéni hibát. Előbb Slabon emberelőnyben, majd Bálizs hibája után Dziubinski emberhátrányban talált be, kisvártatva pedig Sarnik lőtt gólt Szirányi körülményeskedését követően. A szünet előtt Sarnik kapásból újabb létszámfölényes találatot ütött.

A záró játékrészre Budai állt be, de őt is gyorsan “felavatták”. Skrzypkowski kísérlete Orbánról pattant a kapuba.

Magosi, majd Gröschl ugyan szépíthetett volna, ám lövéseiket a kapus kitornászta.

Primeau kapitány eddigi négy meccsén egyaránt kikapott a válogatott.

Eredmény – csíkszeredai jégkorongtorna, 1. játéknap

Lengyelország-Magyarország 6-1 (1-1, 4-0, 1-0)

Gólszerzők: Laszkiewicz (10.), Slabon (24.), Dziubinski (26.), Zapala (28.), Sarnik (39.), Skrzypkowski (44.), illetve Magosi (7.)

Eközben a donyecki U20-as divízió II-es jégkorong-világbajnokságon a magyar válogatott egygólos vereséget szenvedett a házigazda ukrán együttestől.

A magyarok csütörtökön a hollandokkal, szombaton a dél-koreaiakkal, vasárnap pedig a spanyolokkal találkoznak. A csoportból az első helyezett jut fel a divízió I-be.

Eredmény – U20-as divízió II-es vb
Ukrajna-Magyarország 7-6 (3-2, 1-3, 3-1)
Magyar gólszerzők: Hardi (2), Tóth, Erdélyi, Németh, Nagy

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik