Sport

Lesérült Simon Zsófia

Az UNI SEAT Győr hátvédje nem játszhat a Bourges ellen. Füzy Ákos szerint csapatmunkával lehet pótolni a kiváló játékost.

Kapcsolódó cikkek

Ma délelőtt sajtótájékoztatót tartott az UNI SEAT Győr a csütörtöki Bourges elleni Euroliga mérkőzéssel kapcsolatban. Az újságírókkal Tapodi Péter a klub igazgatója, Füzy Ákos vezető edző és Iva Ciglar a győriek horvát válogatott irányítója találkozott.

A keddi edzésen megsérült Simon Zsófia az UNI SEAT Győr hátvédje. Az első orvosi vélemények szerint a játékos bokájában részleges szakadás keletkezett, amit ideiglenesen rögzítéssel próbáltak orvosolni. Ha a tervek szerint halad Zsófi rehabilitációja, akkor várhatóan néhány héten belül ismét teljes értékű edzésmunkát végez. A mind inkább nagyszerű formába lendült tehetséges játékos sérülése ezzel együtt komoly fejtörést okoz a szakmai stábnak a Bourges elleni csütörtöki Euroliga mérkőzés előtt.

Iva Ciglar visszaemlékezve a Bourges elleni idegenbeli mérkőzésre, fontosnak tartotta megemlíteni, hogy Franciaországban harmincöt percen keresztül kiegyenlített játék folyt, csak az utolsó öt percben tudtak felülkerekedni a franciák. A cél a csütörtöki összecsapással kapcsolatban, hogy a mérkőzés végéig partyban tudjunk lenni a Bourges sztárjaival. A csapatok összetételét vizsgálva Iva kitért arra, hogy odakint még a csapat rendelkezésére állt Reneé Montgomery és Simon Zsófia, igaz Quanitra Hollingsworth nem játszott és Sujanova is a sérüléséből tért vissza. Ráadásul a horvát irányító úgy érzi, a csapat az utóbbi hetekben egyre jobb formába lendült, s ha keményen küzdenek, és azt játsszák, amit Füzy Ákos kért, akkor reális esély lehet a győzelemre.

Füzy Ákos megismételte a korábban is sokszor hangoztatott alapvetését, miszerint rang és megtiszteltetés újonc csapatként az Euroligában szerepelni és a kitűzött célt alapvetően teljesítette a csapat, hiszen 2-3 győzelemmel számoltak előzetesen. A mostani Bourges elleni találkozóval kapcsolatban elmondta, nagyon fontos lesz, hogy az agresszív védekezés ellen jó mozgással tudjuk elszakadni. „Nagy érdeklődéssel várom irányító poszton a Ciglar-Dumerc párharcot. Dumerc igazi védő specialista és valódi vezére csapatának, s nem csupán a két játékos, hanem két személyiség párharcát láthatjuk. S bár tudjuk, hogy a kosárlabda csapatjáték, ezen a poszton akár a mérkőzés végső kimenetele is eldőlhet”, jegyezte meg a Mester.

A vezető edző azt is elmondta, hogy Simon Zsófi sérülésével a csapat által követett szisztéma egyik kulcsfigurája esett ki, hiszen Zsófi olyan mezőnymunkát végzett ebben a játékrendszerben, ami lehetővé tette a többiek eredményességét. Öröm Semsei Barbara visszatérése, aki hasonló típusú játékos, mint Simon, de az Euroligában kérdéses, hogy a sérülése után mire lesz képes egy nagyobb feladat esetén. Csapatmunkával viszont képesnek tartja Füzy Ákos a lányokat arra, hogy ezeken a nehézségeken is túljussanak. Az esélyeket növelheti, hogy a Győr a palánk alatt erősebbnek tűnik, mint az előző mérkőzésen, s ha sikerül megismételnie a centereknek a gdyniai játékot, akkor akár még a győzelemre is lehet esély.

Füzy Ákos fontosnak tartotta elmondani, hogy az idei utolsó Euroliga mérkőzés kapcsán számít a győri közönség érdeklődésére, arra, hogy díjazzák a klub és a csapat erőfeszítéseit és egyre jobb eredményeit. Bízva a fölfelé ívelő formában végezetül a csapat trénere azt hangsúlyozta, hogy a csütörtöki találkozón is szeretnének az egyre jobban működő szisztémát játszva karakteres nyomot hagyni és nem játszótársai, hanem komoly kihívói ellenfelei lenni a Bourges csapatának. S ebben akár a lehetséges győzelem is benne van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik