Sport

Gádorfalvinak és Berecznek jó szele van

A Perthben zajló vitorlás-világbajnokságon a szörfös Gádorfalvi Áron és a laseres Berecz Zsombor továbbra is olimpiai kvótát érő helyen áll.

A legjobb magyar férfi szörfösnek számító és már az ötödik olimpiai részvételéért küzdő Gádorfalvi Áron a vb honlapja alapján négy futam után a 26. helyen áll, ugyanakkor a nemzetek rangsorában a 19. helyet foglalja el. Ha levonjuk a brit indulót – automatikus induló a londoni játékokon -, a 18. Ebben a hajóosztályban a mostani vb-ről az első 28 nemzet szerez indulási jogot a jövő évi játékokra, így Gádorfalvinak igazán jó esélye van.

Laser hajóosztályban a perthi világbajnokságon 35 kvótát osztanak. A magyar induló Berecz Zsombor szintén négy futamot követően a 42., ám az országonkénti bontásban 21., illetve britek nélkül 20. Ugyanitt Bakóczy Róbert a 119. helyen áll. Berecz szintén jó eséllyel hajt kvótáért.

Csillaghajóban már kevésbé állunk jól. A Martin Viktor, Bezeréti Miklós páros hat futam után az utolsó, 41. pozíciót foglalja el. Innen 11-en jutnak kvótához.

Egy kis ajánló a helyszínről

Vitorlázásban mindössze két olimpiai kvalifikációs versenyt rendeznek, az idei és a jövő évi világbajnokságot. A részvételi helyek 75 százalékát ebben az évben, a többit jövőre lehet megszerezni. A múlt héten indult magyarok közül a szörfös Detre Diána jutott olimpiai indulási joghoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik