Sport

A menesztett pályaedző

Bekő Balázs 31 éven át szolgálta a Videotont, előbb játékosként, majd trénerként, hidegzuhanyként érte az eltávolítása

Szebb születésnapi ajándékra számított, Bekő Balázs szerdán tölti be 40. életévét. Tassy Márk, a Videoton FC ügyvezetője közölte vele a döntést, miszerint a szakmai stáb struktúrális átalakítása miatt december 15-től nem tartanak igényt a munkájára. A klub honlapján az ilyenkor szokásos méltatások következtek, megköszönték a tréner eddigi kiváló munkáját, példaértékű hozzáállását, azt, hogy sokat tett a klubért, elévülhetetlen érdemei vannak az első bajnoki arany megszerzésében, s további sok sikert kívántak elkövetkezendő feladataihoz.

Bekő Balázs érthetően nem önfeledt. Nem zárkózik el a nyilatkozattól, de közli, ezúttal nem lesz bőbeszédű.

– Meglepett a döntés, mondhatom, hidegzuhanyként ért. Tassy Márk jelezte, üljünk le beszélni,s akkor közölte a hírt. Nem voltam rá felkészülve, kijelenthetem, semmi előjele nem volt az eltávolításomnak – mondja Bekő Balázs.

– Milyen volt a viszonya Paulo Sousa vezetőedzővel?

– Korrekt munkakapcsolatban voltunk, közösen dolgoztunk a sikerért. Nyilván elődjével, dr. Mezey Györggyel más, bensőségesebb volt a kapcsolatom, egyrészt egy nyelvet beszéltünk, másrészt régről ismertük egymást, nagyobb beleszólást engedett dolgokba. Ezzel együtt szívesen dolgoztam a portugál szakvezetővel is.

– Furcsa, hogy télen köszöntek el öntől, ahogy mondani szokták, már nyáron is rezgett a léc, felmerült, hogy ugyanúgy megválnak öntől, mint Mezey másik pályaedzőjétől, az azóta Németországba visszatelepült Bódog Tamástól.

– Valóban, nyáron az én helyem sem volt biztos, hiszen az új tréner nem csak új játékosokat, új stábot is hozott, azonban akkor maradhattam. Ugyanis mellettem szólt, hogy fehérvári

Vagyok, ezer szállal kötődöm az egyesülethez. Jól ismertem a klubot, a játékoskeret, az NB I-es mezőnyt, ugyanis a Mezey György megbízásából általában én térképeztem fel az ellenfeleket, persze nagyon sok meccset nézett a másik kollégám, Bódog Tamás is. Mivel az új szakvezetővel az ősszel nem voltak összezördüléseink, nem gondoltam, hogy fél évvel később mennem kell. Furcsa lesz a Videoton nélkül, 31 évet itt töltöttem, kilenc évesen itt kezdtem, s azóta csak négy évet töltöttem másutt. Azt sem önszántamból. Szerepeltem a Fradiban, a Gázszerben, a Vasasban, a Hapoel Jeruzsálemben, majd visszatértem, futballkarrieremet itt fejeztem be, 2003-ban. A Nyíregyháza szakmai stábjának tagja lettem Várhidi Péter és Herédi Attila felkérésére, egy év múltán tértem vissza, azóta szolgáltam a Videotont.

– Melyik volt az itt töltött három évtized legjobb időszaka?

– Mindegyik. Nem gondoltam, hogy egyszer mennem kell innen. Pro licenccel rendelkezem, az volt az álmom, hogy egyszer majd a felnőtt csapat vezetőedzője leszek. Ettől egy kicsit messze kerültem, de azért nem adtam fel az álmomat. Szerdán leszek 40 éves, szebb ajándékot is el tudtam volna képzelni az egyesülettől.

Vedd kézbe a 24.hu legemlékezetesebb tartalmait!
Izgalmas arcok, kihagyhatatlan történetek
Keresd az újságárusoknál, vagy rendeld meg az mc.hu/riporter oldalon!
Megrendelem

Ajánlott videó

A szolnoki önkormányzati képviselő megszavazta a város DK-s alpolgármesterének leváltását, majd – fideszes támogatásnak köszönhetően – saját barátnője kapta a Jobbiktól elvett önkormányzati posztokat. A politikus nemrég még a közös ellenzéki politizálás melletti hosszú távú elköteleződést hirdette, és emiatt került konfliktusba pártja, a Jobbik országos vezetésével.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.