Sport

Extrém snowboardverseny a belvárosban

A snowboardvilágnap alkalmából december 18-án snowboardosok lepik el Budapest belvárosát.

A gödörben egy-két pálinka mellett a snowboardosok is lecsúsznak

A deszkások látványos trükkökkel csúsznak le a 30 méter hosszú utcai pályán: a hosszú lépcsősoron, a korlátokon és mobil boxokon. A hódeszkások világnapján több mint 130 rendezvény zajlik párhuzamosan. A világ közel 40 országában 50 ezer fiatal így tiszteleg a sport előtt. A nagyszabású snowboardeseményhez immár negyedik alkalommal Magyarország is csatlakozik.

A snowboardpikniket eddig mindig más és más helyen szervezték. Idén a Gödör Klub és annak terasza ad helyet a látványos bemutatóknak, a komoly tétversenynek és a számos kiegészítő rendezvénynek, így a filmvetítéseknek, snowboardbörzének és a hajnalig tartó bulinak. A rendezvény fő támogatója a legnagyobb hagyománnyal rendelkező innsbrucki Air&Style snowboardverseny főszponzora, a Burn.

A szponzornak köszönhetően a budapesti esemény komoly tétversennyé vált. A legjobb hazai rider indulási jogot kap az innsbrucki világverseny JIB összecsapására. A JIB a városi deszkázás összefoglaló neve, ahol a snowboardosok korlátokon, épületeken, lépcsőkön mutatják be trükkjeiket.

A program:
11:00 – 19:00: Snowboardbörze, vásár, filmek
15:00 – 16:30: JIB verseny edzés
17:00 – 19:00 Versenyek és DJ Szamosi
20:00: Díjkiosztó
20:30: Cadik feat Judie Jay
23:30: Mango feat MCKemon
20:30-ig ingyenes programok várnak mindenkit.
Az esti bulira a belépő 1000 forint, amelynek fele levásárolható.

 

Végezetül egy kis ízelítő:

World Snowboard Day 2009 Budapest from kronikavideomag on Vimeo.

 


Ajánlott videó

Olvasói sztorik