Sport

Kásás visszatért

A magyar vízilabda-válogatott régi-új arccal erősödött. Kásás Tamás, a Pro Recco légiósa Kemény Dénes rendelkezésére áll!

Kásás Tamás, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó újra a magyar válogatott tagja! Kásás júniusban, a sanghaji vb előtt jelentette be, hogy visszavonul a válogatottságtól. A szövetségi kapitány a válogatott honlapján hirdette ki új keretét, amely december 19-én megkezdi a felkészülést a januári, eindhoveni Európa-bajnokságra. A 18 játékos között szerepel az olasz Pro Reccóban légióskodó Kásás Tamás is.

“Nyilvánvalóan az a legfontosabb újdonság, hogy Tamás újra kerettag. Ez így volt a vb előtt is, akkor azonban tisztában voltam azzal, hogy a kerettagság ellenére vacillál. Bíztam benne, hogy nem úgy dönt, ahogy végül döntött. Tamás nemrég megkeresett, és jelezte, hogy szeretne kerettag lenni az Eb-re és az olimpiára, amennyiben az után, ami történt, én számítok rá. Én pedig azt mondtam, hogy igen” – nyilatkozta a vlv.hu-nak Kemény Dénes.


“Megmondom őszintén, amikor beszélgetésre hívott, nem tudtam, hogy miért akar találkozni, azért, hogy a nyári dolgokat tisztázzuk, vagy azért, ami végül is történt. Több minden volt a fejemben, hogy miért kereshet, hát ezek közül úgy gondolom, hogy a magyar válogatott szempontjából a jobbik ötlettel állt elő…” – folytatta a kapitány.

Arra a kérdésre, hogy Kásással mennyire erősödik a válogatott, Kemény Dénes elmondta: “Rendezettséget hozhat a játékba, és nagyon nyilván nem fogják otthogyni se. Úgy gondolom, hogy akiken a tehetségüknél, tudásuknál fogva nagy teher volt, többet fognak tudni pihenni. A csapat kiegyensúlyozottabb lesz, és még inkább ugyanazon a szinten fog tudni nyújtani a cseréktől föggetlenül. Nyilván lesz olyan, hogy valakinek nagyon megy és többet játszik, de összességében úgy gondolom, hogy a kiegyensúlyozottabb teljesítmény lesz a legfontosabb változás. Természetesen minőségi játékossal erősödünk.”

Kásás Tamás a vlv.hu-nak elmondta, ez a döntés sokkal könnyebb volt, mint a nyári, amikor úgy érezte, nincs benne szufla, ráadásul ujjsérülése is volt. “Pár hét pihenést követően, amikor néztem a fiúkat a vb-n, hiányzott, hogy ott legyek, rossz volt nézni az egészet tévén keresztül. A vb-t nézve jelentkezett bennem először az érzés: talán átgondolhatnám ezt még egyszer. Pár hete szóltam Dénesnek, hogy szeretnék beszélni vele. Tulajdonképpen játékra jelentkeztem, és ő beleegyezett” – fogalmazott Kásás.

A háromszoros olimpiai bajnok felidézte a találkozót, amikor jeleze Kemény Dénesnek, hogy ismét válogatott lenne. “Itthon voltam és egy szálloda halljában találkoztunk. Vagy öt percig beszélgettünk semleges kérdésekről, főleg a vízilabdával kapcsolatos dolgokról, aztán megkérdezte, hogy hát mi újság van velem. Erre visszakérdeztem, hogy szeretné-e, ha ezekről a dolgokról a jövőben megint úgy beszélgessünk, mint játékos és az edzője. A válasz egy mosoly volt és ezzel nagyjából túl is voltunk a dolgon”.

“Az állapotom javulása mellett volt még valami, ami különleges motivációt adott. Mégpedig a válogatottságtól való visszavonulásom visszhangja. Nagyon sok pozitív élmény ért, mind a szurkolók, mind a játékostársak részéről, mindenki sajnálta a döntésemet és megköszönte azt a jó pár évet, amit a válogatottnál töltöttem. Ez a visszhang nekem borzasztóan jól esett, olyan plusz erőt adott, ami nélkül lehet, hogy most nem lennék ismét a keretben. Nagyon sokat számított nekem, hogy az emberek még mindig bíznak bennem, annak ellenére, hogy már nem vagyok fiatal játékos és úgy gondolom, hogy ennek is óriási szerepe volt a mostani döntésemben” – nyilatkozta Kásás.

Az Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott-keret:
Baksa László, Decker Attila, Szécsi Zoltán (kapusok)

Biros Péter, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Katonás Gergely, Kásás Tamás, Kiss Gergely, Madaras Norbert, Steinmetz Ádám, Szivós Márton, Török Béla, Turzai Gábor, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton (mezőnyjátékosok)

A felkészülés december 19-én kezdődik, s a szövetségi kapitány a január második hetében sorra kerülő Volvo Kupára mindenkit benevez, annak ellenére, hogy egy-egy meccsen csak 13 játékos szerepelhet majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik