Sport

Nyert és edzőt váltott az Anaheim

Megszakítva hét vereségből álló sorozatát, az Anaheim Ducks legyőzte a vendég Montreal Canadienst az észak-amerikai profi jégkorongligában.

Az NHL szerdai játéknapján a Kacsák nem kezdtek jól, már a 4. percben hátrányba kerültek, de még az első harmadban sikerült egyenlíteniük.

A folytatásban a Montreal már nem tudott gólt szerezni, az Anaheim viszont hármat is, így megszakították rossz sorozatukat. A hazaiak sikeréhez Corey Perry és Ryan Getzlaf is egy góllal és két gólpasszal járult hozzá.

A Nyugati főcsoport és a teljes mezőny utolsó előtti helyén álló kaliforniai együttes vezetői a sikert követően menesztették Randy Carlyle-t, akivel a gárda 2007-ben története egyetlen Stanley Kupa-diadalát aratta. Az új szakvezető az a Bruce Boudreau lett, aki hétfőn veszítette el állását a Washington Capitalsnél.

Újra nyert az Anaheim:

A címvédő Boston Bruins 6-3-ra győzött az ősi rivális Toronto Maple Leafs otthonában, és így a 13 novemberi mérkőzésén 25 pontot gyűjtött (12 győzelem, 1 hosszabbításos vereség). Az amerikai együttes utoljára 1969-ben tudott olyan hónapot produkálni, amikor nem volt alapjátékidős veresége.

A Bocsok a harmadik harmad elején tudtak először két góllal ellépni (2-4), majd a Toronto szépítése után Milan Lucic megszerezte második gólját a mérkőzésen, Brad Marchand pedig üres kapura állította be a végeredményt az utolsó percben.

Bombaformában a Boston:

Közben a Minnesota Wild szétlövésben legyőzte az Edmonton Oilerst, és ezzel a tabella élére állt. Jól megy a Detroitnak is, a Red Wings a Tampa Bay elleni sikerrel sorozatban a hatodik győzelmét könyvelhette el.

Eredmények – NHL
Toronto Maple Leafs-Boston Bruins 3-6
Detroit Red Wings-Tampa Bay Lightning 4-2
Colorado Avalanche-New Jersey Devils 6-1
Edmonton Oilers-Minnesota Wild 2-3, szétlövés után
Anaheim Ducks-Montreal Canadiens 4-1

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik