Sport

Ifjú focistákat toboroznak Győrben

Vincze Ottó vezetésével tehetséges fiatalok hadának játékát tekintette meg a Győri ETO stábja, a Talentum-hét keretén belül.

Vincze Ottó, a program vezetője elmondta, hogy a régió, korosztályukban legjobb focistái mutatták meg tudásukat a győri stadionban:

– Tehetségkutató programunk egyik nagyon fontos állomása Talentum-hét. A program során a régióból válogatott ígéretes fiatalok összemérik tudásukat az egyesület saját nevelésű focistáival. Célunk, hogy a környező településeken ne tűnjenek el tehetségek figyelem hiányában. A rendezvény során kiválogatott játékosok további szereplését nyomon követjük, s lehetőséget adunk arra, hogy a Győri ETO FC képzésében részt vegyenek, ha pedig olyan képességekkel rendelkeznek, melyekkel kitűnnek a sokaságból, akkor a későbbiekben akár az egyesület futballistájává is válhatnak.

Arra a kérdésre, hogy hány gyermek játékát nézték meg, a következőket felelte az egykori labdarúgó:

– Hétfőn és kedden 170 gyerekből választottuk ki a legjobbakat, akik szerdán csaptak össze az ETO utánpótlás csapatával. A harmadik, s egyben utolsó őszi válogatón négy korosztály vett részt, az 1998-2001 között születettek. Legközelebb tavasszal rendezünk ilyen jellegű megmérettetést.

– Nagyon ügyes gyerekek láttam az elmúlt három napban, nehéz dolguk volt, hiszen a helyi, összeszokott csapat ellen játszottak, a zord időjárással is meg kellett küzdeniük, de becsületesen harcoltak a három nap során. Le a kalappal előttük – foglalta össze a látottakat Vincze Ottó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik