Sport

Kilencgólos balatonfüredi vereség

A férfi kézilabda EHF Kupa legjobb 16 csapata közé jutásért zajló párharc első felvonásán a Balatonfüred nem tudott meglepetést okozni a Dunkerque vendégeként.

A papírformának megfelelően komoly, kilencgólos vereséget szenvedett a Balatonfüred Franciaországban.

A Dunkerque már a mérkőzés elején nagyon elhúzott, a magyar együttes 8-0 után tudta megszerezni első gólját. Ezután a szünetig sikerült tartani a különbséget (16-9).

A fürediek a második félidőt sem kezdték jól, tizenegy gólra is megnőtt a differencia a két csapat között. Esélye sem volt szorossá tenni a mérkőzést Sótonyi László csapatának: végül 30-21-re nyertek a hazaiak, a jövő vasárnapi visszavágón így nagy bravúr kellene a Balatonfüredtől a továbbjutáshoz.

A házigazdáknál játszott a magyar válogatott Nagy Kornél is, aki öt gólig jutott.

Eredmény – férfi EHF Kupa, a 16 közé jutásért, 1. mérkőzés
Dunkerque (francia)-Balatonfüred 30-21 (16-9)

Szombaton két mérkőzést rendeztek a Budapest Bank férfi kézilabdaligában. Az első félidőben jelentős előnyt kiharcoló Pick Szeged három góllal nyert Gyöngyösön, míg a játéknap másik mérkőzésén kiegyenlített küzdelem zajlott a pályán, fej fej mellett haladt a Mezőkövesd és a Kecskemét.

A második játékrészben előbb a hazai csapat szerzett előnyt, majd a vendégek fordítottak, a hajrá pedig megint a Mezőkövesdnek állt jobban össze, amely szinte az utolsó pillanatban dobta a számára az idénybeli első győzelmet érő gólt.

Eredmények – férfi kézilabda NB I.
B.Braun Gyöngyös-Pick Szeged 29-32 (13-20)
Mezőkövesd-Kecskemét 31-30 (14-14)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik