Sport

Ferrer lemosta Djokovicot

David Ferrer folytatta a skalpgyűjtést Londonban, Murray után Djokovicot is legyőzte. Már biztosan elődöntős az ATP-vb-n.

Délután a tartalékos Janko Tipsarevic meccslabdáról kapott ki Tomas Berdychtől, így az Andy Murray sérülése miatt beugró szerb már biztosan nem juthat tovább az A csoportból.

Továbbment viszont az esti programban az ötödik kiemelt David Ferrer, miután 1 óra 15 perc alatt lejátszotta a pályáról Novak Djokovicot. A jelenlegi második legjobb spanyol négy játékot engedélyezett a világelsőnek.

Ferrer már a nyitó szettben szorongatta a második szerva mögött rettentő gyenge Djokovicot, mindkét bréklehetőségét értékesítette, ellenfele egyetlen fogadóelőnyét hárította. 6-3-mal húzta be az első felvonást.

Djokovic nem tudta megoldani a szettben maradást:

A második játszmának elszántan állt neki a legutóbbi meccsét megfordító Djokovic, de hiába próbálta diktálni a tempót, a szívós spanyol elképesztő hatékonysággal védekezett, és kontrázott. Szinte mindent visszaadott, ezzel rendre rontásba hajszolta a világelsőt, aki harminchárom ki nem kényszerített hibát ütött egy és negyed óra alatt. Pontosan ennyit hozott össze hétfőn, Berdych ellen, bő két és fél óra alatt.

Ferrer csak tizenegyszer hibázott, mellé bevágott tizennyolc nyerőt, és mindössze kettő pontot veszített el első szerva mögött (92 százalék). A második szettben bréklabdát sem engedélyezett, viszont a szerb adogatását háromszor is elvette. 6-1 a vége.

Az utolsó game:

A világbajnokságon eddig még szettet sem vesztő valenciai pénteken már biztos továbbjutóként játszhat az elődöntőre még szintén esélyes Tomas Berdych ellen, Djokovic pedig honfitársával, Tipsareviccsel csap össze.

Eredmények – ATP-vb, London (2,227 millió font), 2. csoportkör
A csoport:
Tomas Berdych (cseh, 7.) – Janko Tipsarevic (szerb, 9.) 2-6, 6-3, 7-6
David Ferrer (spanyol, 5.) – Novak Djokovic (szerb, 1.) 6-3, 6-1
A csoport állása:
David Ferrer 2-0, Tomas Berdych 1-1, Novak Djokovic 1-1, Janko Tipsarevic 0-1
Csütörtöki program, Digi Sport (ÉLŐ):
15:15-től:
Roger Federer (svájci, 4.) – Mardy Fish (amerikai, 8.)
21:15-től:
Rafael Nadal (spanyol, 2.) – Jo-Wilfried Tsonga (francia, 6.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik