Sport

Federer egy óra alatt semmisítette meg Nadalt

Roger Federer második csoportmeccsét is megnyerte, miután 6-3, 6-0-ra verte Rafael Nadalt az ATP-vb-n. A svájci már biztosan elődöntős.

A régi riválisok jó színvonalú, de egyértelmű meccset vívtak a londonban zajló ATP-világbajnokságon. A címvédő Federer ellenállhatatlan formában játszotta végig a pontosan egy óráig tartó rangadót.

Az első szettben rögtön az első fogadóelőnyét megoldotta. Megingathatatlanul adogatott, agresszívan, felszálló ágban ütötte a labdákat, irányította az alapvonali párharcokat. Fél óra alatt, 6-3-ra húzta be a nyitó felvonást.

A második játszmában pedig egyirányú forgalom volt a pályán. A tizenhatszoros Grand Slam-bajnok az első szett tizenkét nyerőjét megtoldotta még tizenhattal, 86%-ban nyerte a pontokat ügyesen variált első szervája mögött, háromszor is brékelte a tehetetlen és ötlettelen spanyolt. A vége 6-0.

Federer utoljára ugyanitt, az O2 Arenában győzte le Nadalt, a tavalyi világbajnokság döntőjében. Mai sikere azt jelenti, hogy már mindenképpen ott van a Barclays ATP World Tour Finals elődöntőjében.

Csütörtökön a két vereséggel kezdő vb-újonc, Mardy Fish-sel találkozik, Nadal a szintén 1-1-gyel álló Jo-Wilfried Tsonga ellen dönt a másik továbbjutó helyről.

Eredmények – ATP-vb, London (2,227 millió font), 2. csoportkör
B-csoport:
Jo-Wilfried Tsonga (francia, 6.) – Mardy Fish (amerikai, 8.) 7-6, 6-1
Roger Federer (svájci, 4.) – Rafael Nadal (spanyol, 2.) 6-3, 6-0
A csoport állása:
Roger Federer 2-0, Jo-Wilfried Tsonga 1-1, Rafael Nadal 1-1, Mardy Fish 0-2

Szerdai program, Digi Sport (ÉLŐ):
15:15-től:
Tomas Berdych (cseh, 7.) – Janko Tipsarevic (szerb, 9.)
21:15-től:
Novak Djokovic (szerb, 1.) – David Ferrer (spanyol, 5.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik