Sport

A kézilabda szövetség reagált a Fradi közleményére

A Magyar Kézilabda Szövetség reagált a Ferencváros közleményére, amelyben megpedzegette, eltiltja játékosait a válogatottól.

“A Magyar Kézilabda Szövetség fontosnak tartja leszögezni, hogy az új vezetési struktúrában maximálisan törekszik arra, hogy a szakmai, egyeztetési fórumok minden érintett klub számára hozzáférhetőek legyenek, ezáltal a döntéshozatal során több szempontot is meg lehessen vitatni.

Az MKSZ szándéka, hogy az érintettekkel ezeken a fórumokon – Hivatásos Liga, újjászerveződő bizottsági struktúra stb. – történjen meg az egyeztetés és ne a médián keresztül kelljen üzeneteket megfogalmazni” – indítja tájékoztatóját a szövetség.

Ahogyan arról írtunk, a Ferencváros nehezményezné, ha a Győr a magyar válogatott kapitányát, a norvég Karl Erik Böhnt nevezné ki Konkoly Csaba utódjának, de véleményt formált a zöld-fehér klub az utánpótlás-válogatottakkal és a bajnokság lebonyolításával kapcsolatban is.

A szövetség közölte, a cél főállású utánpótlásedzők alkalmazása, a jelenlegi rendszer csak ideiglenes, a nyár végéig megteremtik az anyagi feltételeket az új struktúra kialakításához.

A három női utánpótlás-válogatottnál (serdülő, ifjúsági és junior) dolgozó hat szakember fele (azaz Szarka Éva, Pádár Ildikó és Vladimir Golovin) az FTC női csapatainál edzősködnek – kiválasztásuk kizárólag szakmai tudásuknak volt köszönhető, nem pedig klubkötődésüknek. Az ifjúsági válogatott irányításával megbízott Danyi Gábor 2011 augusztusa óta valóban a Győri AUDI ETO KC-nál dolgozik, ám ő már 2001 óta, azaz tíz esztendeje vesz részt ebben a munkában -közölte az MKSZ.

Ami a női szövetségi kapitány személyét illeti: “A Győri AUDI ETO KC vezetősége az utóbbi napokban megkereste az MKSZ-t egyeztetés céljából Karl Erik Böhn szerződtetésével kapcsolatban. Ennek a megbeszélésnek kimeneteléről korai lenne beszélni, hiszen még maga az érintett sem tartózkodik idehaza, így szakmai egyeztetésre sem kerülhetett sor”.

Mindent összevetve a szövetség a közleményében leszögezi, a döntéseket a jövőben (is) a szakmai egyeztetések mentén hozná majd meg.

Az ETO nem foglalkozik a Fradi közleményével

Szabó Tamás, az Audi ETO KC sajtóreferense elmondta, hogy a győri klubnál nem kívánnak foglalkozni a Fradi-közleménnyel.

“Nem szeretnénk kommentálni a közleményt, úgy gondoljuk, hogy akinek szólt, már megválaszolta az abban felsoroltakat “– összegezte röviden a csapat véleményét Szabó Tamás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik