Sport

A válogatott bojkottjától sem riadna vissza a Fradi

Az FTC női kézilabda szakosztályának elnöksége nem látná szívesen Karl Erik Böhnt a Győr csapatának élén.

A héten váratlanul menesztették Konkoly Csabát a bajnoki címvédő Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatának éléről, a lehetséges utódokat latolgatva pedig felmerült, hogy a női válogatott szövetségi kapitánya, Karl Erik Böhn kerülhet a Bajnokok Ligájában is érdekelt együttes élére.

Az ötlet nem igazán tetszene a Ferencváros vezetőinek, ez világosan kiderül a csapat honlapján vasárnap megjelent közleményből: “Az FTC női kézilabda szakosztálya messzemenően egyetért Vetési Iván úrral, az MKSZ elnökével abban, hogy a női válogatott élén a kluboktól független, főállású szövetségi kapitány tevékenykedjen. Karl Erik Böhn személyében mi is részben ezért támogattuk az elnökség jelöltjét a kapitányi posztra. A feladat nagysága és rangja, a női szakág utóbbi időben ingatag helyzete egyaránt e mellett szól.

Elfogadhatatlannak tartanánk azonban, ha Böhn úr kapitányi munkája mellett egyúttal klubedzői feladatot is vállalna, vállalhatna, különösen, ha ez a válogatottba játékosokat adó klubok megkérdezése nélkül történne meg. Ezen álláspontunk természetesen nem a Győri Audi ETO KC ellen szól, őszintén kívánjuk az ETO-nak, hogy nyerje meg a Bajnokok Ligáját, hiszen ez a magyar kézilabdázás sikere és érdeke is lenne.

Ellenérvként adódhatna, hogy a férfi válogatottat és az MKB Veszprémet is ugyanaz a szakember, Mocsai Lajos irányítja, csakhogy ő előbb volt klubedző, utána lett kapitány, és ez döntő különbség.

Reméljük, minden érintett mérlegeli és elfogadja érveinket, és ebben az esetben nem kényszerülünk abba a roppant sajnálatos helyzetbe, hogy mérlegeljünk kelljen a ferencvárosi játékosok válogatottbeli szerepvállalásának lehetőségeit.”

A válogatottban Szamoránsky Piroska, Szucsánszky Zita, Tomori Zsuzsanna és Zácsik Szandra is rendszeresen lehetőséget kap a Fradiból.

Az FTC női kézilabda szakosztályának elnöksége által jegyzett közleményben azt is nehezményezik, hogy “amennyiben mégis Böhn úr lesz a Győri Audi ETO KC vezető edzője, akkor vele együtt mind a három, világversenyeken induló korosztályt győri kötődésű szakember vezetné”, és emellett hiányolják a szakmai konzultációt a kinevezésekről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik