Sport

Primeau: Kevesebb hiba kell

A magyar jégkorong-válogatott kanadai kapitánya összességében hasznosnak látta a miskolci tornát.

Múlt hétvégén a magyar hokisok Japánnal, Olaszországgal és Ausztriával karöltve szerepeltek a miskolci rendezésű Négy Nemzet Tornáján, ám a mieink a várakozástól elmaradva utolsók lettek, miután mind a három meccsüket elveszítették – egyedül Itália ellen jött össze egy pont, ismét hosszabbításban voltak jobbak a kékek.

Kevin Primeau, a mieink kapitánya a Fejér Megyei Hírlapnak értékelve elmondta, ugyan az eredmények elmaradtak a remélttől, hasznosnak tartotta a tornát és a játékosok hozzáállására sem lehetett egy rossz szava sem. A szakember úgy érzi, ha kevesebb a hiba, akkor Japánt és Olaszországot is verhette volna a csapat, illetve a szomszédok elleni összecsapás is szorosabb lehetett volna.

A fiatalok – például Nagy Gergő, Tóth Adrián, Benk András és Hári János – sokat tett azért, hogy a végleges keretben is helyet kaphasson.

Ami nem tetszett a Sapa Fehérvárt is irányító trénernek az volt, hogy igen gólszegényen játszott nemzeti csapatunk. Szerinte a jövőben sokkal kevesebb hibával kell játszani, mert egy ilyen tornán az ellenfelek könyörtelenül megbosszulják a kihagyásokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik