Sport

Győzelmével csoportelső a Győri Audi ETO

Magabiztosan verte Németh András Hypóját a Győr a női kézilabda Bajnokok Ligája utolsó csoportkörében.

A Győr szerencsés helyzetbe került a Bajnokok Ligája első csoportkörének utolsó találkozója előtt, ugyanis a Metz megtette azt a szívességet, hogy megverte a dán Randerst. Ez azt jelentette, hogy a Győr csak akkor nem lett volna csoportgyőztes, ha a Hypo kétszámjegyű különbséggel győzi le a magyar csapatot.

Erre nem sok esély volt, még akkor sem, ha a mieink váratlan vereséget szenvedtek Ausztriában egy héttel ezelőtt. Váratlant, mert bár hét brazil válogatott is szerepel az osztrák csapatban, és ott van Temes és Rédei-Soós is Németh András csapatában, a Hypo gyengült, a Győr pedig erősödött az elmúlt szezonhoz képest.

Ritka egyébként az európai kézilabdában, hogy egy csoport ennyire szoros végeredményt hozzon, Hypo-győzelem esetén mind a négy együttes 6 ponttal zárt volna. Nem zárt.

Az utolsó csoportmeccs a fentieket figyelembe véve ugyanis gálának ígérkezett és az is lett. Radicevic szerezte meg a vezetést az ETO-nak két hazai kapufa után, és az 5. percben Görbicz góljánál már 4-1-re vezettünk. Amorim, Radicevic és Heidi Löke is remekelt, a félidő derekán az ő góljaiknak is köszönhetően 13-7 volt az eredmény a mieink javára. A félidő 17-12-es ETO-előnnyel zárult, a legeredményesebb magyar Radicevic volt hat találattal.

A második félidőben aztán egy teljesen másik Hypo jött ki a pályára, sorozatban 5 gólt szerezte, sőt, a 39. percben már 20-20 volt az állás. Ez 8-3-as vendégrohamot jelentett.

Hiába, mert jött Amorim, Lekic, majd Görbicz hetese, igaz, ekkor kettős emberelőnyben volt az ETO. Nem baj, 23-20-ra módosult az eredmény. Jól jelzi a Győr kissé könnyelmű hozzáállását, hogy Pinheiro kettős emberhátrányból is be tudott találni ezután, még jó, hogy Radicevic ezen a késő délutánon nem hibázott.

A meccs hajrájában aztán a Győr megőrizte hidegvérét és nagyobbá tette a különbséget is. Radicevic élete meccsét játszotta, végül 12 góllal zárt.

Eredmény – női kézilabda Bajnokok Ligája
Győri Audi ETO KC – Hypo (17-12)
A legjobb dobók: Radicevic 12, Amorim 8, Görbicz 7, illetve Rodrigues 10, Piedade, Pinheiro, Nascimento 4-4
A csoport végeredménye:
1. Győr 8 pont
2. Metz 6 pont
3. Randers 6 pont
4. Hypo 4 pont

Ajánlott videó

Olvasói sztorik