Sport

Overdose esélyes, de küzdenie kell

Overdose vasárnap fut Rómában, a magyar versenylónak elvileg nyernie kéne, de megszorongathatják a neki idálisnál kicsit hosszabb távon.

44 lovat neveztek, ami az első körben 39-re szűkült, majd Overdose Rómába érkeztével 12-re. Szerénytelenség volna azt feltételezni, hogy egyedül a versenyt 2008-ban 10 hosszal nyerő magyar ló riasztott volna el ennyi riválist.

Minden bizonnyal az is szerepet játszott a sok visszalépésben, hogy a futamban csak az első négy helyezett kap pénzdíjat (más európai Group-versenyekben inkább öt vagy hat). Ha több esélyes is kimagaslik a mezőnyből, már csak azok a tulajdonosok hagyják állva lovaikat, akik esélyt látnak a pénzes helyekre.

A legjobb olasz sprinter, Dagda Mor kiváló formában van, így Overdose mellett ő számít a futam esélyesének. Ráadásul idén már négyszer futott 1200 méterre (hármat nyert, egyszer második), míg Overdose mindhárom idei versenye 1000 méteres volt.

Morgan Drive ezt versenyt tavalyelőtt nyerte meg, tavalyi másodiként hosszabb kihagyása ellenére is esélyt képvisel, a közelmúltban javuló formát mutatott. Rebecca Rolfe szépen jön előre az ősszel, milánói Listed harmadik, és Group III-as második helyeit követően még ő lehet esélyes a győzelemre.

Black Mambazo Overdose mellett a mezőny egyetlen Group I-es lova, és ugyan az utóbbi időben nem futott kimagasló formát, de hosszú kihagyás után dobogós hellyel tért vissza, így nem szabad leírni.

Samysilver egyre jobb versenyeket fut, ha ezek eleget hoztak rajta előre, rajta kívül az idén hatszor első vagy második Traditional Chic érhet fel az élmezőnybe.

Rosendhal a verseny címvédője, de tavaly november óta nem mutatott szinte semmit, így jó szereplése meglepetés volna. Malikayah ugyan győzelemmel érkezik, de azt messze nem ilyen képességű lovak között szerezte.

Képessége alapján Overdose az a ló, akit a többieknek meg kell verniük, de öthónapos kihagyása, és az, hogy a verseny 200 méterrel hosszabb, mint amilyen távokon tavasszal futott, felértékeli Dagda Mor és Morgan Drive esélyeit.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik