Sport

A Szeged is döntős a vízilabda Magyar Kupában

A Honvéd után a Szeged-Beton férfi vízilabdacsapata jutott be a Theodora Magyar Kupa döntőjébe.

Ahogyan arról már írtunk, a Groupama Honvéd 9-8 arányban, hosszabbítást követően legyőzte a ZF Egert a Theodora Magyar Kupa első elődöntőjében.

A másik elődöntőben a Szolnok a Szegeddel találkozott. Az a Szolnok, amely az Eurokupában fantasztikus győzelmet aratott idegenben a Csehov otthonában, és jutott be ezzel a sorozat negyeddöntőjébe.

És az a Szeged, amely nemrég szintén bravúros győzelmet szerzett a Bajnokok Ligájában. Nyolc év után első magyar csapatként aratott sikert a Partizan Belgrád otthonában. Vincze Balázs együttese a bajnokságban is veretlen, így valamivel esélyesebben várták a találkozót.

A két együttes a bajnokságban már találkozott egymással, akkor döntetlen lett a végeredmény úgy, hogy már 4 góllal is vezetett a Szeged. Most Nyéki Balázs ötméteresével szerzett vezetést a Szolnok, de Somogyi emberelőnyből egyenlített. Kayes varázslatos csavargóljával már a Szeged vezetett (2-3), és a második negyed elején Aaron Younger kettőre növelte a csongrádiak előnyét.

Jobban összpontosított a Szeged a nagyszünetig, de 1 másodperccel a vége előtt elmélázott a Beton, Pásztor Mátyás pedig közelebb hozta a Dózsát (4-5). Fordulás után is sok volt a hiba mindkét oldalon, és sok a labdaeladás is. 6-4-es szegedi vezetésnél Gosic adta el a Szolnok labdáját, lélektanilag nagyon rossz pillanatban. Furcsa volt viszont látni Vincze Balázs együttesét támadásban: háromszor is ejtéssel próbálkoztak, egyszer sem jött össze.

Kiválóan védekezett viszont a mérkőzésen a Szeged, és ez döntött ezen a késő délutánon. Hat perccel a vége előtt Turzai 7-4-re alakította az állást, innen pedig már nem sok esélye volt Cseh Sándor csapatának. Sőt, emberelőnyből Kiss Csaba négygólos előnyt alakított ki lövése nyomán.

A Szeged remekül védekezett, vasárnap a Honvéd ellen meglehet a csapat első kupagyőzelme.

Eredmények – vízilabda Magyar Kupa, elődöntők
Szolnoki Dózsa Közgép – Szeged Beton 4-8 (2-3, 2-2, 0-1, 0-2)
A gólszerzők: Pásztor, Regős, Gosic, Nyéki 1-1, illetve Kiss Csaba (3), Molnár, Younger, Somogyi, Kayes, Turzai 1-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik