Sport

Granollers álomhete Valenciában

A két nem kiemelt játékos csatáját Marcel Granollers nyerte a valenciai fedettpályás tenisztorna vasárnapi döntőjében. Juan Monacót győzte le 3 óra alatt.

A szenzációs hangulatú finálé akár a decemberi Davis Kupa párharc felvezetőmeccsének is beillene, hiszen hispán földön vívta egy spanyol és egy argentin.

Az első játszmát valósággal besöpörte Granollers. Ellentmondást nem tűrően szerva-röptézett, fogadóként kétszer is lebrékelte Monacót.

A második felvonásra összeszedte magát a világranglista negyvenegyedik argentin. Korán értékesített egy fogadóelőnyt, és később még egyszer megtette ugyanezt, így még az is belefért, hogy egyszer elveszítse saját szervajátékát. 6-4-gyel egyenlített a 2007 óta trófea nélküli dél-amerikai.

Monaco lendülete tovább tartott. A döntő szettben is korán brékelőnybe került, de csak 4-3-ig tudta azt tartani, ekkor Granollers visszajött, sőt, már 5-4-es előnyben három meccslabdához is jutott, de Monaco hárítani tudta őket, és kiegyenlített.

A tornagyőzelem végül rövidítésben dőlt el, amelyet már végig uralt a hazai közönség által repített spanyol. Ez volt Granollers idei második, összességében harmadik ATP-diadala. Tavaly ugyanitt döntő játszott, ám akkor David Ferrer jobbnak bizonyult nála. Ezúttal Monaco eltakarította előle az első kiemelt honfitársat.

Eredmény – ATP-torna, Valencia (2,019 millió euró)
Döntő
Granollers (spanyol) – Monaco (argentin) 6-2, 4-6, 7-6

Ajánlott videó

Olvasói sztorik