Sport

70 millió forintot nyertek magyarjaink Badenben

Mayer Szabolcs és Szabó Zoltán is tornagyőzelemmel jelentkezett Badenből, a két játékosunk összesen 70 millió forintot nyert az Európa Bajnokságon.

A póker Európa Bajnokságának is titulált Casinos Austria Poker Tour keretében két nagy nevezési díjú versenyt is rendeztek, mindkettőt magyar játékos nyerte – írja a Poker.hu.

Múlt hét szerdán kezdődött a CAPT Baden állomásának kétezer eurós nevezési díjú no limit hold’em mellékversenye, jó pár magyar játékos próbálkozott, de csak egy jutott a fináléba.

Mayer Szabolcs élete formájában játszik idén, ugyanis februárban egy második helyet csípett el a WPT Velence döntőjében, most pedig egészen meg sem állt a győzelemig, igaz a Badenben szerzett első helyével kevesebbet nyert, mint Velencében, de így is 25 millió forintot tehetett zsebre.

Mayer könnyű asztalon, könnyű ellenfelek ellen mérkőzött, igazán nem volt veszélyes rá senki, egyedül a szerencséje hagyhatta volna el, de végül az is melléállt, a kulcsfontosságú partijában top két párral ment allin, amit a második helyezett Clemens Manzano soreséllyel adott meg.

A sor nem jött végül, Mayer Szabolcs pedig begyűjthette a CAPT Baden bajnoki címét.

Badenben ilyenkor egyébként számos versenyt rendeznek, igazi pókerfesztivál zajlik az osztrákoknál, aminek részeként indult el a négyezer eurós Poker Em bajnokság is, amit egyszerűen csak az európai bajnoki döntőnek is szoktak hívni.

A viszonylag magasabb nevezési díj ellenére rengeteg magyar játékos próbálkozott, Szabó Zoltán révén végül ugyancsak egy pókeresünk jutott a döntőbe.

Ez a finálé sokkal nehezebbnek ígérkezett, megtalálható volt rajta a fiatal online profi, a dörzsölt vén zsugás, a profi sakkozóból áttért pókeres, a gazdag német vállalkozó és még lehetne sorolni.

De ott volt a mi Szabónk is, aki higgadt, nyugodt játékkal, és remek lapjárással folyamatosan gyűjtögette a zsetonokat, mígnem már csak ketten maradtak, ahol ellenfele a német Stefan Rapp volt.

Rapp minimális előnnyel várhatta a végső hajrát, amit Szabó hamar ledolgozott, 2 óra játékot követően a döntő partira kerülhetett sor. A 6-3-5 flössesélyes flopon került allin a két játékos, a németnél bubi pár, míg Szabónál azonos színű 10-7 lapult, amivel flössre és sorra is várt.

Hiába jött Rappnak turnre bubi, amivel szettje lett, a riverre egy mágikus négyes érkezett, ami végül Szabónak jelentett sor, aki ezzel megnyerte a Poker Em bajnoki címét, és kicsivel több mint 150 ezer eurót, azaz 46 millió forintot vágott zsebre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik