Sport

Tsonga megtörte a Del Potro-átkot, trófea a jutalma

Jo-Wilfried Tsonga a bécsi férfi tenisztorna döntőjében pályafutása során először győzte le Juan Martin Del Potrót.

A verseny első és a második kiemeltje színvonalas, fordulatos meccset produkált és kiváló hangulatot teremtett a Vienna Tennis Centerben, az Erste Bank Open fináléjában.

Az első szettben mindketten megalkuvást nem tűrően adogattak, szórták a nyerőket, kötélidegzettel hárították a bréklabdákat, így nem csoda, hogy eljutottak a rövidítésig. A tie-breakben Tsonga 3-5-ről jött vissza 5-5-re, majd ütött egy kettős hibát, játszmalabdához juttatva ezzel az argentint, aki saját szervája mögött élt is a lehetőséggel.

A tizenhatodik játékig kellett várni az első brékre. Ekkor a már szettelőnyben lévő korábbi US Open-győztes elvette Tsonga adogatását. A nagy áttörés azonban nem tartott sokáig, térfélcsere után a francia azonnal visszajött 2-2-re. Sőt, a visszabréktől megtáltosodott, és a következő három game-et egyaránt behúzta, majd kiszerválta a szettet, és egyenlített.

A döntő játszmában 3-3-ig fej-fej mellett haladtak, ám ekkor Del Potro könnyű hibákat vétve, gyakorlatilag odaajándékozta a vezetést Tsongának. A világranglista-9. pedig már nem bizonytalanodott el, hozta a számára szükséges két adogatójátékot, így három vereség után, pályafutása során először verte meg Del Potrót.

A franciák jelenlegi legjobbja idei második tornagyőzelmével (Metz, Bécs) megelőzte Mardy Fish-t a londoni vb-részvételért zajló különversenyben, és feljött a hetedik helyre.

Eredmény – ATP-torna, Bécs (650 ezer euró)
Döntő
Tsonga (francia, 1.) – Del Potro (argentin, 2.) 6-7, 6-3, 6-4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik