Sport

Hengerelt a Győr a metzi BL-meccsen

A magyar bajnok vendégként 33-24-re nyert a női kézilabda Bajnokok Ligájában, ezzel nagy lépést tett a középdöntőbe jutás felé.

Az ETO és a francia Metz október 9-i, győri mérkőzését a hazaiak nyerték 28-23-ra, most azonban az akkori csapatból hiányzott a térdsérüléssel kezelt Vérten, valamint agyrázkódás miatt Pálinger.

Az első találkozó óta a francia bajnokság listavezetője nyerni tudott a dán Randers otthonában, ott, ahol az ETO a nyitókörben simán kikapott, ugyanakkor Görbiczéknek elmaradt az osztrák Hypo NÖ elleni meccse, melyet majd november 9-én pótolnak.

Az első hazai gólra kettővel válaszolt a Győr, majd Lunde büntetőt fogott. A kezdeti lendület nem hagyott alább, és a 7. percben már 2-4 volt állás. Eladott labdák után egyenlített a Metz, a győriek azonban sorozatban dobott három góllal érzékeltették, hogy nem törtek meg. Ekkor időt kért a franciák edzője, ám a Pálingert helyettesítő Lunde a folytatásban is parádézott. A támadó alakzat is felnőtt mellé, ennek eredményeként ebben a szakaszban jelentős előnyt sikerült összekovácsolni (21. perc: 6-12). A hálóőr légiós társai, Amorim, Lekic, Radicevic és Löke, valamint Görbicz ellenállhatatlanul játszott.

A túloldalon Andrjusinát kiállították, a magyar irányító pedig büntetőből növelte az előnyt. Az ETO egy 7-1-es etappal gyakorlatilag már az első félidőben eldöntötte a két pont sorsát.

A fordulást követően is állandósult a “közte tíz” körüli állapot, és még az is belefért, hogy Görbicz – aki amúgy szemkápráztatóan jól játszott – hétméterest rontott.

A 43. percben, 14-24-nél még egyszer időt kért a hazaiak mestere, hátha visszakapaszkodik csapata, de nem így történt, mert ezen a napon az ETO erődemonstrációt tartott, jelezte: miért is célozta meg minimum a döntőt. Nem is az volt igazán a kérdés, hogy tudja-e csökkenteni tetemes hátrányát a Metz, hanem az, lesz-e még nagyobb a különbség, mert a győrieknél bárki jött be cserére, képes volt gólt szerezni. Aztán a vége 24-33 lett.

“A Metz nagyon veszélyes, még ha most ezt nem is tudta bizonyítani. Azért sokat mondó, hogy múltkor nyert Randersben – kezdte összegzését Konkoly Csaba vezetőedző. – Úgy érzem, csapatom maradéktalanul megvalósította azt, amit elterveztünk. Tanultunk az otthoni meccsen elkövetett hibákból, mindenki átérezte, hogy nem kaphatunk ki, mert akkor veszélybe került volna a továbbjutásunk. Pedig nekünk idén komoly terveink vannak.”

Azzal, hogy a Győr oda-vissza verte a Metzet, a Hypo NÖ pedig még pont nélkül áll, gyakorlatilag a Randers ellen dől majd el – ha csak addig nem borul a papírforma -, hogy első vagy második lesz az ETO a kvartettjében. A magyar alakulat november 5-én éppen a Randerst fogadja, amely október 2-án 29-23-ra verte Pálingeréket.

Eredmény – Női BL, C csoport, 4. forduló

Metz (francia)-Győri Audi ETO KC 24-33 (7-17)

Gólszerzők: Ognjenovic 5/1, Pineau 4/3, Andrjusina 3, Kamto 3, Ringayen 3, Mendy 2, Broch 2, Luciano 1, Zaadi 1, illetve Görbicz 8/3, Löke 6, Orbán 4, Lekic 4, Hornyák 3, Amorim 3, Radicevic 2, Kovacsics 1, Gros 1, Kurucz 1

A csoport másik vasárnapi mérkőzésén:

Randers (dán)-Hypo NÖ (osztrák) 39-32 (18-15)

Az állás: 1. Randers 6 pont/4 mérkőzés, 2. Győr 4/3 (84-76), 3. Metz 4/4 (104-108), 4. Hypo NÖ 0/3

A csoportból az első két helyezett jut a nyolcas középdöntőbe, a harmadik átkerül a KEK-negyeddöntőjébe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik