Sport

Pérez Carlos: Szobrot nekem? Ugyan már…

Pérez Carlos lassan díszpolgár lesz Veszprémben. A negyvenéves kézilabdázó Mourinho-idézettel értékelte a Csehovszki Medvegyi elleni káprázatos szombati játékát.

Pérez Carlos szombaton újabb fejezetet írt a végtelen pályafutását megörökítő hőskölteménybe. A Veszprém férfi kézilabda-csapatának havannai születésű balátlövője hét gólt vágott Bajnokok Ligája-mérkőzésen az oroszoknak.

Egyenlő állás után az ő két góljával nyerte meg a meccset az „örökös” magyar bajnok. Vasárnap beszélgettünk a világ egykori legjobbjával, aki egy-egy találkozó erejéig még mindig elvarázsolja a nézőt – és az ellenfelet.

“Nem csinálok én semmi rendkívülit”

– Volt, aki szobrot emelt volna önnek Veszprém főterén a szombati parádéja után…

– Szobrot? Na, ne hülyéskedjen. Nem csinálok én semmi rendkívülit.

– Már amennyiben teljesen megszokott, hétköznapi dolog egy negyvenéves, kétgyermekes, középkorú úrtól, hogy hét gólt dob az orosz bajnoknak kézilabdában.

– Mindenki a korommal jön. Érdekes, én meccs közben egyáltalán nem érzem. Meccs közben. Mert ma, vasárnap már nagyon is éreztem. Egész nap regenerálódtam.

– Az mit jelent önnél?

– Hát heverésztem.

– A meccsek után mindig kap egy szabadnapot a mestertől?

– Nem mindig. Van, amikor regeneráló edzést végzek, személyre szabottat. Nagyon vigyázok magamra, egészen máshogyan élek, mint tíz-tizenöt évvel azelőtt.

Akkoriban sokat buliztam, feljártam Pestre salsa-klubokba, ma már csak elvétve teszek ilyet. Rengeteg nyújtást végzek, az ízületekre nagyon kell vigyázni, ez a lényeg.

– Év elején arról beszélt, hogy a nyáron befejezi.  Aztán…

– Aztán aláírtam még egy évre. Amíg tudok segíteni a csapatnak.

– A jelek szerint tud. Milyen volt egyébként a szombati mérkőzés?

– Milyen? Pocsék. Rettenetesen játszottunk, de mégis nyertünk. José Mourinho szokta mondani, hogy mindegy, hogyan játszottunk, a fő a két pont. Mármint a kézilabdában, mert a futballban három pont jár a győzelemért.

– Azt is szokták mondani, hogy az a nagy csapat ismérve, ha rossz játékkal is tud győzni.

– Tényleg? Akkor mi jó csapat vagyunk.

– Mennyire? Megnyerhetik végre a Bajnokok Ligáját?

– Mindig azt szoktam mondani, hogy amíg játszom, addig reménykedem. Szóval, reménykedem. De nagyon nehéz lesz. Van három-négy olyan csapat, amelyiket szinte lehetetlen legyőzni.

– Mondjuk, az Atlético Madrid, amelyiktől 37-28-ra kikaptak a múlt héten.

– Hát igen, az egy kicsit sokkoló volt, bár nekik is dobtam egy ötöst. De a Barcelona és a francia Montpellier is bivalyerős. A németek viszont egy kicsit meggyengültek.

– Azt is mondták – illetve írták a fórumozók -, hogy a magyar bajnokcsapatban egy kubainak van a legnagyobb szíve.

– Ezt is eltúlozzák. Különben is, hivatalosan már teljesen, valójában is legalább félig már magyar vagyok. Teljesen folyékonyan beszélek magyarul, tizennégy éve élek itt, ez a második hazám.

– Az oroszok edzője arról beszélt szombat este, a meccs után, szégyen, hogy egy negyvenéves kubai verte meg őket.

– Ezt mondta volna? Mondtam már, hogy legalább annyira magyar vagyok, mint amennyire kubai.

– Most jobbak, mint tavaly ilyenkor?

– Körülbelül ugyanolyan erősek vagyunk. Elment Lusnyikov, Perics, Eklemovics, Nagy Kornél, jött Schuch Timuzsin, Ilyés Feri, Alilovics, Vedran. De nem adjuk fel, ismét megpróbáljuk megnyerni a BL-t.

– Ha kijut a magyar válogatott a londoni olimpiára, nem akar szerepelni?

– A londoni olimpián? Legfeljebb a paralimpián…

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik