Sport

Monfils döntős Stockholmban

A világranglista-10. francia szetthátrányból fordított a húsz éves Milos Raonic ellen szombaton, a stockholmi ATP-torna elődöntőjében.

Az első kiemelt Gael Monfils az első játszmát még rövidítésben elvesztette az ifjú kanadai tehetség ellen, majd egy-egy brékkel behúzta a következő kettőt. Idei első tornagyőzelmére készülhet vasárnap.

A holnapi fináléban Jarkko Nieminen lesz az ellenfele. A balkezes finn karrierje során harmadszor jutott döntőbe Stockholmban (2001, 2006), miután három szettben győzte le a veterán James Blake-et. A harminc éves Nieminen eddig tíz ATP-torna döntőt vívott (utoljára tavaly, Bangkokban), ebből mindössze egyet tudott megnyerni: 2006-ban az aucklandi 250-es versenyt.

A moszkvai összevont tornán előbb a női elődöntőkre került sor. A múlt héten, Linzben is döntős Dominika Cibulkova meggyőző játékkal jutott túl az utolsó hazai teniszezőn. Az egy óránál éppen csak tovább tartó találkozón Elena Vesnina egyszer sem tudta hozni az adogatását. A szlovák így könnyedén, két játszmában diadalmaskodott.

A másik ágon Kaia Kanepi viszont több mint két órás összecsapáson fordított a cseh Lucie Safarova ellen. Érdekesség, hogy bár Cibulkova jóval előrébb rangsorolt, mint Kanepi, mégis csak utóbbi büszkélkedhet WTA-trófeával. A világranglista negyvenharmadik észt 2010-ben, Palermóban maradt veretlen, míg a huszonkét éves szlovák mindhárom eddigi döntőjét elbukta.

A férfiaknál a címvédő Viktor Troicki jelentette a végállomást a selejtezőből érkező Jeremy Chardy számára. A szerb ellenfele honfitársa, a Top10-et ostromló Janko Tipsarevic lesz, aki az egykor szebb napokat látott orosz Nikolay Davydenkot győzte le két szettben.

Eredmények – ATP-torna, Stockholm (600 ezer dollár), elődöntő
Nieminen (finn) – Blake (amerikai) 7-6, 5-7, 6-2
Monfils (francia, 1.) – Raonic (kanadai, 6.) 6-7, 6-4, 6-3
Nők – WTA-torna, Moszkva (721 ezer dollár), elődöntő
Cibulkova (szlovák, 8.) – Vesnina (orosz) 6-0, 6-2
Kanepi (észt) – Safarova (cseh) 6-7, 6-4, 6-3
Férfiak – ATP-torna, Moszkva (725 ezer dollár), elődöntő
Troicki (szerb, 2.) – Chardy (francia) 6-4, 6-4
Tipsarevic (szerb, 1.) – Davydenko (orosz, 4.) 6-2, 7-5

Ajánlott videó

Olvasói sztorik