Sport

Vajda Attiláék Szingapúrba utaztak

Különleges helyszínen rendezik a maratoni kajak-kenu világbajnokságot, ami bosszúságot is okozott.

Hétfő délután elutazott Szingapúrba a maratoni kajak-kenu világbajnokságon induló magyar válogatott. 36 ifjúsági illetve felnőtt versenyző kvalifikálta magát a viadalra, az ifik között nagy többségben vannak a síkvízi versenyzők, a felnőtt csapatban pedig a maratonista sztárok mellett például az olimpiai bajnok Vajda Attila neve is feltűnik – közölte a a Magyar Kajak-Kenu Szövetség. A világbajnokságot október 21. és 23. között különleges helyszínen, Szingapúr központjában rendezik.

„Szingapúrról kellemes emlékeink lehetnek, hiszen a 2010-es ifjúsági olimpiáról két aranyérmet is hazahoztunk” – mondta Hüttner Csaba, aki kapitányként kíséri el Ázsiába a magyar válogatottat. „Minden számban két magyar egység áll rajthoz, de ahogy azt előzetesen is bejelentettük, a szövetség csak az A egységeknek tudja állni a teljes költséget. Fantasztikus lesz a helyszín, hiszen Szingapúr belvárosában, a Forma-1-es pálya tribünje előtt jelölték ki a futószakaszt. Természetesen érmekért megyünk, tele vagyunk tapasztalt, sok nagy csatát megélt versenyzőkkel, akik szép eredményeket érhetnek el.”


Vajda Attila
síkvízen már mindent megnyert, amit meg lehet, de maratoni világbajnokságról még nincsen érme.

„Tulajdonképpen a maratoni világbajnoksággal, illetve a vb előtti edzésekkel elkezdtem az olimpiai felkészülést. Eddig túl jó emlékeim nincsenek maratoni vb-ről, utoljára 2003-ban indultam, de akkor nem sikerült befejezni a versenyt. Igazából sem egyesben, sem párosban nem tudok konkrét célokat megfogalmazni. Rengeteget számít majd, hogy milyen lesz az idő Szingapúrban” – mondta Vajda, aki hozzátette, hogy őt is motiválta a helyszín, amikor az indulás mellett döntött.

Szingapúr amellett, hogy különleges és szép helyszín, sajnos meglehetősen messze van mindenhonnan. Emiatt a szokásosnál kevesebb indulóra számítanak a szervezők. Némi bosszússágot már a magyar csapatnak is okozott a nagy távolság, a hetekkel ezelőtt útnak indított kajakok és kenuk ugyanis valamelyik tengeri kikötőben rossz konténerbe kerültek, így csak a világbajnokság után egy héttel érkeznek meg Szingapúrba. Szerencsére volt B terv: a pótszállítmány repülővel jut el a világbajnokság helyszínére, így az eredetileg tervezett 18 hajó helyett csak 15 áll majd a csapat rendelkezésére, de ez nem lehet akadálya a jó szereplésnek.

A tavalyi világbajnokságon a felnőttek között két arany- és egy bronzérmet nyert a magyar válogatott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik