Sport

Mégsem biztos Berki londoni indulása?

A Magyar Olimpiai Bizottság honlapján furcsa, vagy inkább vészjósló mondatokat olvashatunk Berki Krisztián kvótájával kapcsolatban.

A Mob.hu-n Berki Krisztián hétfői, budapesti fogadtatásáról szóló cikkben furcsa mondatokat lehetett olvasni a lólengés immár kétszeres világbajnokának olimpiai kvalifikációjáról. Forrásként a Magyar Torna Szövetség van feltüntetve, azonban a kvótaszerzés egyre csúszó bejelentését magyarázó mondatok utólag kerültek bele a sajtóközleménybe.

Arról van szó, hogy miért nem hozta még mindig nyilvánosságra a Nemzetközi Torna Szövetség (FIG), hogy Berki részt vehet a jövő évi ötkarikás játékokon.

Berkinek a vb-cím mellé az is kell a kvótához, hogy a másik két szeren, nyújtón és gyűrűn az összes tornász által elért pontszám 85 százalékát elérje az ő eredménye.

Idézzük az ominózus mondatokat a Magyar Olimpiai Bizottság honlapjáról.

“Dr. Magyar Zoltán MATSZ (Magyar Torna Szövetség – a szerk.)-elnök tájékoztatása szerint a magyar delegáció a vb hivatalos jegyzőkönyvét magával hozta, de a Nemzetközi Szövetség (FIG) hivatalos írásos anyagot még nem adott át az olimpiai kvótáról.
Mint a MATSZ elnöke elmondta, jelenleg az okozza a nemzetközi szövetség késlekedését, hogy pl. a Berkit is érintő két szeren kettő illetve egy tornász bár benevezték a versenyre nem indult el, s így nulla pontot kapott a nem bemutatott gyakorlatára. A késlekedés oka, hogy ezeket a versenyzőket be kell e számítani az átlagok számításába, vagy nem.
Ha ezeket a sportolókat kivesszük az indulók számából, akkor más eredmény jönn ki az átlag számításnál, ami Berkinek nem kedvezne.”

Remélhetőleg ez az egész csak valami félreértés, és jövőre drukkolhatunk a lólengés kétszeres világbajnokának, hogy végre harcba szállhasson az olimpiai aranyért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik