Sport

Szeret a Dunaújvárossal játszani a Csíkszereda

A HSC Csíkszereda ebben a szezonban már harmadszor győzte le a Dab.Doclert a MOL Ligában.

Mint ismert, a magyar-román közös rendezésű hokiliga előző döntőjét ez a két csapat vívta, az erdélyi alakulat pedig behúzta megnyerte a finálét. Azóta az Acélbikák már háromszor vehettek volna revánsot, ez azonban egyszer sem sikerült.

Az idei palettán már szerepelt nagyarányú győzelem és büntetőkkel aratott siker is, ezúttal pedig egy kiélezett, kilenc találatot hozó összecsapást láthatott a publikum. A hazaiak szereztek vezetést, azonban a Dab.Docler még az első játékrészben fordítani tudott. A második etap elején gyorsan szerzett két gólt a HSC, ám Vaszjunyin révén visszajött egálra a Dunaújváros. Csíkszeredai oldalról volt még két gól a második harmadban, Hegyi Ádám találata pedig már csak a kozmetikázásra volt elegendő a vendégektől, 5-4-re nyert az erdélyi klub.

 

Rendeztek egy fővárosi rangadót is vasárnap, ám ez elég egyoldalúra sikeredett, ugyanis a meccs vége előtt tíz perccel már 5-0-ra vezetett a Ferencváros az Újpest ellen. A lila-fehérektől Jankovics Péter tett azért, hogy Jozef Rackónak ne jöjjön össze a shotout.

Az egyetlen vendégsikert a Miskolci Jegesmedvék szállították, a borsodiak a Steaua Rangers otthonában nyertek 4-2-re.

Eredmények – MOL Liga
FTC-Újpest 5-1 (3-0, 2-0, 0-1)
HSC Csíkszereda (romániai) – Dab.Docler 5-4 (1-2, 4-1, 0-1)
Steaua Rangers (román)-Miskolci Jegesmedvék 2-4 (1-1, 0-2, 1-1)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik