Sport

Andy Murray triplázott Ázsiában

A brit Andy Murray három hét alatt három férfi egyes tenisztornát nyert Ázsiában. Sanghajban címvédőként a 3. kiemelt David Ferrernek sem kegyelmezett.

Két hete, a bangkoki fináléban Donald Youngot kalapálta el, múlt vasárnap Rafael Nadal ellen fordított szetthátrányból Tokióban (ugyanitt a párosok versenyét is behúzta bátyjával, Jamie Murray-vel), ma pedig a második legjobb spanyolt verte könnyedén, két játszmában.

Ferrer az egész mérkőzésen alárendelt szerepet játszott, csak úgy, mint kettejük legutóbbi találkozóján, bő egy hete, Japánban. Murray négyszer is elvette a harmadik kiemelt adogatását, míg sajátját csak kétszer vesztette el.

Kevesebb, mint két óra kellett a skótnak az első meccslabdához, többre pedig nem is volt szüksége. Ezzel 25-1-re javította az elmúlt két hónap figyelemreméltó mérlegét. Queen’s Club, Bangkok és Tokió után negyedik trófeáját gyűjtötte be idén.

Murray a címvédéssel hétfőn letaszítja a világranglista dobogójáról Roger Federert. Ez pedig mérföldkő a férfitenisz történetében, hiszen a svájci mester 2003. július 7-én tört be a közvetlen elitbe. Azóta folyamatosan a Top3 tagja, tehát több mint nyolc éves, hihetetlen sorozat szakad meg jövő héten.

Eredmény – ATP-torna, Sanghaj (3,24 millió dollár), döntő
Andy Murray (brit, 2.) – David Ferrer (spanyol, 3.) 7-5, 6-4

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik