Sport

Együttműködik a japán és a magyar olimpiai bizottság

Borkai Zsolt, a MOB elnöke Tokióban írt alá együttműködési megállapodást a távol-keleti ország olimpiai bizottságának vezetőjével.

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Borkai Zsolt, csütörtökön aláírta a Japán és Magyarország közötti sportegyüttműködést. Mindezt Tokióban tette, ahová azért is utazott, hogy megnézze a tornász világbajnokság szombati lólengés döntőjét, ahol két magyar – Hidvégi Vid és Berki Krisztián – is szerepel majd.

A magyar sport számára számos előnyt és lehetőséget tartalmazó dokumentumot a Japán Olimpiai Bizottság elnöke, Tsunekazu Takeda úr írta alá és Masato Mizuno a Japán Olimpiai Bizottság alelnöke adta át a magyar sportvezetőnek.

A megállapodás keretében sportolók és edzők csereprogramjait készítik elő a felek, beleértve sportvezetők, sportszakemberek, bírók és sporttudományt művelő szakemberek csereprogramjait. Kölcsönösen szakmai konferenciákat és konzultációkat szerveznek, illetve információcserével támogatják egymás munkáját, eredményességét.

Japán és Magyarország nemzeti olimpiai bizottságai ezen felül közös edzőtáborozásokat, munkalátogatásokat, edző és sportszakember továbbképzéséket, sporttudományi és doppingellenes kutatásokat, marketing ismeret átadást valósítanak meg.

A megállapodás a Riói Olimpiai Játékok utánig érvényes, azaz 2016 végiég szól, amelyet a felek megújíthatnak. A mieink így a világ legmodernebb, legjobban felszerelt edzőtáboraiban és világszínvonalú sportszakemberek irányítása mellett és sporteszközök használatával készülhetnek fel a jövő sporteseményeire.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik