Sport

Az Alcoa és a Fradi is nyert a KEK-ben

Mindkét magyar női kézilabdacsapat győzni tudott a KEK 2. fordulójában: az FTC bejutott a legjobb 24 közé, míg az Alcoa holnap teheti ezt meg.

A Fradi múlt szombaton 33 gólos különbséggel gázolt át osztrák ellenfelén, így a már biztos továbbjutás tudatában léptek pályára a zöld-fehérek a Korneuburg otthonában, tulajdonképpen a visszavágón már csak az volt a kérdés, milyen különbséggel tud nyerni az FTC-Rail Cargo Hungaria.

Nos, a félidőben 19-10-re vezetett a Fradi, de a második felvonásban a Kroneuburg még annyira sem tudta tartani a lépést, mint az első játékrészben: a 37. percben már 15-tel (28-13) mentek a vendégek, sőt, a mérkőzés végére a címvédő előnye 20-ra nőtt (43-23), így a zöld-fehérek továbbjutottak a legjobb 24 közé.

Az Alcoa FKC is megkezdte a kupaszereplést: a székesfehérváriak izlandi ellenfele, a Fram Reykjavik nem nehezítette meg a magyar lányok dolgát, ugyanis az Alcoa már az első percekben több gólos előnyre tett szert, ami a félidő végéig egyre csak nőtt, végül 19-11-gyel vonultak az öltözőbe a hölgyek.

A fordulást követően feljebb zárkózott a Fram, mivel az izlandiak ritmusváltásai megzavarták az Alcoát. Ennek ellenére a fehérváriak magabiztosan, szépen kidolgozott akciókat vezettek, és fokozatosan felőrölték a Framot, persze ehhez kellettek Trimmel Brigitta és Szikora Melinda remek védései is, és az, hogy a Reykjavik játékosai a 45. perc környékére elfáradjanak. A fehérváriak is megnyugodtak, így a lefújás pillanatában kilencgólos győzelmet ünnepelhetettek a magyar hölgyek.

Az Alcoa vasárnap, ugyancsak hazai pályán játsza a Fram ellen az összecsapás második mérkőzését.

Eredmények-Női KEK, a 24 közé jutásért
2. mérkőzés:
Union Korneuburg – FTC-Rail Cargo Hungaria 23-43 (10-19)
Továbbjutott a Ferencváros kettős győzelemmel.
1. mérkőzés:
Fram Reykjavik – Alcoa FKC 22-31 (11-19)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik