Sport

A Pick legyőzte a Pick “kettőt”

Tízgólos győzelmet aratott a Szeged férfi kézilabdacsapata a Budapest Bank Liga szerdai játéknapján.

A vendég Csurgó csapatában több olyan játékos is szerepel (például Katzirz, Herbert), aki egykoron a Pick Szeged kötelékébe tartozik. Ezért is volt különleges a találkozó, amely 1200 nézőt vonzott.

Oláh hetesével a Csurgó szerzett vezetést, Vadkerti a 3. percben beállóból egyenlített. A szegediek nagy nehézségek árán vették át a vezetést, de a 12. percben már 7-4-re vezettek a hazaiak. Sőt, 12-6-ra elhúzott a Szeged, és a félidőre is maradt öt gól az előnyből.

A második félidőben is fokozatosan lépett el ellenfelétől a Szeged, egy idő után – a csapat weboldala szerint – már eksztázisban játszott a csapat. A vége magabiztos hazai siker, a találkozón Sulc 12 gólt szerzett.

A Pick Szeged legközelebb vasárnap 16 óra 50-kor Dániában, a Koppenhága ellen a BL-csoportkör második fordulójában lép pályára.

Eredmények – férfi kézilabda NB 1
Pick Szeged – Csurgó 36-26 (18-13)
Újszegedi sportcsarnok, 1200 néző, vezette: Bonifert, Oláh.
Pick Szeged: Tatai – Prodanovic 5, Zubai 5, Ancsin 4, Czina, Vadkerti A. 1, Lékai 4. Csere: Mikler (kapus), Sulc 12, Bajorhegyi, Buday 4 (2), Pribanic, Törő 1, Nagy. Vezetőedző: Skaliczki László
Csurgó: Paul – Miss 3, Oláh 2 (2), Pavlovic 7, Katzirz 1, Szöllősi 3, Császár. Csere: Herbert 1, Kos, Simon 4, Vadkerti G. 4, Trivkovic, Országh 1. Vezetőedző: Bakó Botond
Varioauto-Pécs – Balatonfüred 28-28 (15-13)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik