Sport

Hattal kikaptak Pálingerék Dániában

A sokat hibázó Győri Audi ETO KC 29-23-ra kikapott a dán Randers otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája nyitófordulójában.

A selejtezőből érkező és több válogatottat felvonultató hazaiak 3-0-ás rohammal kezdtek, majd “felébredt” az ETO, és felzárkózott.

Hornyák kiállításával megtört a lendület, és 7-3-ra módosult az állás. Nem találta a ritmust a magyar bajnok, és a 14. percben, 9-4-es dán vezetésnél Konkoly Csaba vezetőedző időt kért. A védekezés ugyan feljavult, de a támadásban változatlanul gondok akadtak, Görbicz még büntetőt is rontott.

A küzdeni akarás révén előbb emberelőnybe került a Győr, majd lassan ellenfele után eredt. A 25. percben 12-10 volt az állás, azonban a szünet előtti hajrá a Randersé volt, az ETO ebben a szakaszban ismét sokat hibázott. Fordulás után újra jobb volt a skandináv alakulat, és 19-15-re meglépett.

Megint egy emberelőny hozta meg a reményt, a kétperces etap alatt kétszer volt eredményes a magyar csapat. Azonos létszámnál visszavette a kezdeményezést a Randers (21-17), lüktetett a játék, ám az ETO képtelen volt egyenlíteni. Az 50. percben 24-19-nél Konkoly megunta a szenvedést, időt kért, és gyorsabb játékot kért. Pálinger egy büntető kivédésével “fújt rohamot”, és ettől megindult a Győr, ám Amorim kiállítása végleg megpecsételte a sorsát.

A Győr – amely nem titkoltan a BL-döntőt célozta meg – jövő vasárnap az osztrák Hypo NÖ-t kiütő francia Metzet fogadja. Mivel most nem sikerült nyerni, ezért fontos lenne begyűjteni a két pontot.

Női Bajnokok Ligája, C-csoport, 1. forduló
Randers (dán) – Győri Audi ETO KC 29-23 (15-11)
A legjobb dobók: Cuadrado 6, Dalby 6, Cardoso 4, Frülund 4, Aaen 3, illetve Lekic 6, Löke 5, Görbicz 3, Orbán 3
Szombaton játszották: Metz (francia)-Hypo NÖ (osztrák) 30-21 (16-10)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik