Sport

Kemény csatákkal kezdenek a magyarok a kézi BL-ben

Nehéz ellenfelek várnak a kézilabda Bajnokok Ligájában érdekelt három magyar csapatra a csoportkör hétvégi nyitányán.

A férfiaknál az MKB Veszprém a Kielce otthonában kezdi meg szereplését, és a lengyel csapat éppen hazai környezetben szerezte meg a szabadkártyás indulás jogát többek között a németek egyik elitgárdája, a Rhein-Neckar Löwen ellen.

A magyar bajnok keretéből hiányzik a súlyos bokasérülése után lábadozó kapus, Fazekas Nándor. A felkészülés alatt Mocsai Lajos vezetőedzőnek több problémával is szembe kellett néznie, ráadásul váratlan, nagy arányú vereségek is “becsúsztak”.

A Pick Szeged a kontinens egyik legjobbját, a német THW Kiel alakulatát fogadja, és már a pontszerzés is bravúr lenne. A Tisza-partján ugyancsak akadnak sérültek, ám a legerősebb összeállításban is nehéz lenne megállítani a vendégeket.

A női BL-ben a Győri Audi ETO KC papíron a leggyengébb csoportellenfelével, a több válogatott játékossal felálló dán Randersszel találkozik, amely selejtezős volt, ám hazai környezetben roppant veszélyes tud lenni. A magyar bajnok a nyáron megerősítette keretét, és most – kimondva-kimondatlanul – a BL-döntő a cél, az ehhez vezető úton pedig értékes pontokat kellene elcsípnie idegenben.

A női KEK-ben ugyanakkor az FTC-Rail Cargo Hungaria abszolút favorit az osztrák Korneuburg ellen a 24 közé jutásért rendezendő párharcban. Ebben a kupában szintén a 24 közé igyekszik az Alcoa FKC, ám a székesfehérváriak csak a jövő héten lépnek pályára, amikor kétszer is vendégül látják a pályaválasztói jogáról lemondó izlandi Framot.

A hétvége programja

Férfi BL, 1. forduló:

B csoport:

Kielce (lengyel)-MKB VESZPRÉM, vasárnap 15 óra
Csehovszki Medvegyi (orosz) – Füchse Berlin (német), vasárnap 16:45 ó
Bjerringbro-Silkeborg (dán) – Atlético Madrid (spanyol), vasárnap 16:50

D csoport:

Partizan Beograd (szerb)-Köbenhavn (dán), szombat 17 ó
Montpellier (francia)-Ademar Leon (spanyol), vasárnap 17 ó
PICK SZEGED-THW Kiel (német), vasárnap 19 ó

A csoportokból az első négy jut tovább a nyolcaddöntőbe.

Női BL, 1. forduló:

C csoport:

Metz (francia)-Hypo NÖ (osztrák), szombat 18:30 óra
Randers (dán)-GYŐRI AUDI ETO KC, vasárnap 15 ó

A csoportokból az első két helyezett jut a nyolccsapatos középdöntőbe, a csoportharmadikok átkerülnek a KEK nyolcaddöntőjébe.

Női KEK, a 24 közé jutásért, 1. mérkőzés:

FTC-RAIL CARGO HUNGARIA – Korneuburg (osztrák), szombat 18 ó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik