Sport

Legális lett az online póker, a szolgáltatók 2012-től adóznak

A parlament módosította a szerencsejáték-törvényt. Az online szolgáltatók 20 százalékos teherrel lettek "gazdagabbak".

Nemrégiben arról írtunk, a kormány 2012. január 1-jével szeretné megadóztatni az online szerencsejátékokat.

Hétfőn el is fogadták Rogán Antal javaslatát, módosították a szerencsejáték-törvényt. A módosítások egy része a pénznyerő játékautomatákat érintette: az eddig fizetett játékadóját négyszeresére emelték, továbbá 900 ezer forintos negyedévi bevétel után a tiszta bevétel 20 százalékát is le kell adózni.

Az online játékokat is megadóztatják, igaz, a 20 százalékos teher a szolgáltatókat terheli: ez az arány viszonylag standardnak számít az Európai Unió olyan országaiban, ahol a szabályozást már nyélbe ütötték (Észtország, Németországban Schleswig-Holstein).

Magyarország azon társaság előtt nyitná meg az online piacot, amelyeknek az Európai Gazdasági Térség országaiban van a székhelye, és akik rendelkeznek 200 millió forint alaptőkével.

A játékok közül a szabályozás a kártyajátékokat, így az online pókert, valamint a lóversenyfogadást érinti, a sportfogadásról nem esett szó, ahogy az online kaszinók játékkínálatáról sem. Ez azért is lehet még lényeges később, mert a legtöbb szolgáltató komplex kínálattal rendelkezik (sportfogadás, bingó, kaszinós játékok, online póker stb.).

Az online játékok mindegyike illegális volt eddig, az engedéllyel nem rendelkező cégek működését és marketingtevékenységét mostantól viszont sokkal szigorúbban büntetetik. A törvényt szegők akár 100 millió forintos büntetésre is számíthatnak. A törvény elsőre liberalizációnak tűnik a piac megnyitása miatt, a pókeres fórumokon viszont még nagyban folyik a találgatás, milyen is lesz a kivitelezés – írja a PokerBonusTrend.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik