Sport

Helikopter után csúszik

Tokay Máté kitalálta, hogy wakeboardjával egy MI-2 típusú helikopter után fog a kiskunlacházi tavon csúszni. Magyar ember még nem csinált ilyet.

Tokay Máté, a Burn Action Team világbajnok wakeboardversenyzője nem kisebb fába vágta a fejszéjét, mint hogy 2011. szeptember 29-én, csütörtökön, egy MI-2 helikopterre erősített kötéllel „csússzon” a kiskunlacházi horgásztavon. A rekordkísérlet nagyon látványos lesz, hiszen a tavon elhelyezett rámpán hosszú ugrásra készül Máté, mindezt a helikopterrel a feje felett, követve annak ritmusát!

 

Tokay Máté az elmúlt években sikert sikerre halmozott a sportágban, hiszen 2009-ben világbajnoki, 2010-ben világbajnoki 2. helyezéssel tért haza, begyűjtve emellett számos hazai fődíjat is. Fél évvel ezelőtt találta ki Máté a helikopteres akció ötletét. „A wakeboard sportértékét sokan vitatják, hiszen elsősorban azt gondolják róla, hogy drága, úri sport. Szeretném bebizonyítani, hogy ennek a sportágnak is van komoly sportértéke, igazi felkészülést igényel és persze mindemellett kreativitást is. Úgy gondolom, hogy megérdemli ez a sportág, hogy felfigyeljenek rá, hiszen számos magyar sportoló komoly sikereket ér el nemzetközi versenyeken is! Bízom benne, hogy ezzel a látványos kezdeményezéssel sokakhoz jut el a wakeboard izgalmas világa, szépsége és hangulata!”

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik