Sport

Káposztásmegyeri Sport- és Egészségnap

Szombaton mindent egy napon – mozgás, egészség, kulináris élvezetek Káposztásmegyeren. Évtizedes hagyományokra tekint vissza a Káposztásmegyeri Sport- és Egészségnap

Budapest legnagyobb létszámú tömegsport rendezvényei közé tartozik az Újpesti Futó- és Kerékpáros Fesztivál, melyre évente 2 alkalommal, tavasszal és ősszel kerül sor. Évről-évre 3-5 ezren indulnak több kategóriában a Farkas erdőt megkerülő versenyen – futva vagy kerékpárral – a legkisebb, óvodás korosztálytól a legidősebbekig.

 

Szeptember 24-én, az őszi rendezvény futó és kerékpáros versenyére nevezni egyénileg, és csoportosan is lehet. A nevezési díjak befizetésével a versenyzők egy-egy, az alkalomra készült emblémázott pólót és egy tombolaszelvényt is kapnak.

A fődíjat egy gyermek, illetve egy felnőtt MTB kerékpárt nem az elsőkét befutó (vagy guruló) viszi haza. A nyertest a tombolán sorsolják ki, hiszen a rendezvény célja nem az egyéni teljesítmény, hanem a sportolás maga.

A legtöbb nevezőt indító csoportok (óvodák, iskolák) sportszervásárlási támogatásban részesülnek.

A futáson, kerékpározáson kívül más sportágakban is megmérethetik magukat a vállalkozó kedvűek: lesz foci kupa, fekve nyomó bajnokság és családi több próba is.

A szórakoztató, extrém sportok kedvelői 2 pályás trambulinon, mászó falon és idén először repülőszőnyeg szimulátoron próbálhatják ki magukat.

A versenyekkel párhuzamosan ingyenes egészségvédelmi programokra várják a látogatókat. A Karinthy Frigyes Általános Művelődési Központ épületében vércukor-, koleszterinszint- és vérnyomásmérés, szív- és érrendszeri, valamint diétás tanácsadás, érszűkület- és csontsűrűség-, továbbá ultrahangos vizsgálat, urológiai PSA és helicobaktérium szűrés várja az egészségi állapotukra kíváncsi érdeklődőket. A szűréseket a Károlyi Sándor Kórház- és Rendelőintézet szakemberei végzik, eszközökkel a Sanofi Aventis Zrt támogatja a rendezvényt.

Akik ezen a napon is szeretnének embertársaikon segíteni, véradáson vehetnek részt, melyet a Vörös Kereszt szervez.

Az ezoterikus tudományokat kedvelők az aurafotózást próbálhatják ki, és kaphatók lesznek biotermékek is az intézmény aulájában.

 

 

A sportolás, az egészségvédelmi programok mellett főzőversenyen is indulhatnak a kerület lakosai. A feladat Káposztásmegyeren ezúttal bármilyen káposztás étel készítése lesz.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik