Sport

Nadal ezúttal sem tudta megállítani Djokovicot

A szerb világelső tulajdonképpen sima négy szettben győzte le spanyol riválisát a US Open férfi egyes döntőjében.

Összességében azonban nem volt egy egyszerű menet a magyar idő szerint kedd hajnalban lejátszott összecsapás. Az első szettet a szerb világelső behúzta gyorsan 6:2-re, Novak Djokovic okosan és taktikusan játszott Rafael Nadal ellen az Arthur Ashe stadionban.

A második etap már sokkal kiélezettebbre sikeredett, az ibériai csak nagy küzdelem árán hagyta kétjátszmás előnyhöz jutni az idei év legjobbját. Nadal aztán a harmadik felvonást rövidítésben megnyerte, majd a Djokovic-drukkerek kaptak a szívükhöz, amikor a Nole hátá ápolni kellett a negyedik szett elején, ehhez képest sima 6:1-el zárta le az amúgy rendkívül megerőltető találkozót.

 

Novak Djokovic így biztosan az első helyen zárja az évet, idén pályafutása második Australian Open győzelme mellé először ért révbe Wimbledonban és a US Openen is. Ő a második férfi teniszező, aki úgy nyert major tornát, hogy Roger Federert és Rafael Nadalt is le tudta győzni, ez korábban csak Juan Martin Del Potrónak sikerült ugyanitt, még 2009-ben.

A meccsnyerő ütés:

Ő a hatodik a férfiak közt, aki egyazon évben három Grand Slamen is nyerni tudott.

“Ez egyszerűen hihetetlen, fantasztikus érzés. Nagyszerű évem van. Minden alkalommal megtisztelő és egyben nagyon nehéz Rafa ellen játszani, remélem még sokszor összecsapunk a következő években” – hangzottak az örömittas győztes szavai.

“Természetesen kissé csalódott vagyok, de az a fiú elképesztő dolgokat csinált. Sokszor már a határaimat feszegettem, próbálkoztam minél őrültebben játszani, de mindenhonnan visszadta a labdát. Ez a tenisz” – értékelt a spanyol.

Eredmény – US Open, férfi egyes döntő
Novak Djokovic (szerb, 1.) – Rafael Nadal (spanyol, 2.) 6:2, 6:4, 6:7 (3-7), 6:1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik