Sport

Djokovic-Federer elődöntő a US Openen

Mindkét klasszis sikerrel vette a negyeddöntős akadályt az amerikai nyílt teniszbajnokságon.

Miközben Rafael Nadal és Andy Murray még csak a legjobb nyolc közé jutást harcolta ki magának a kétnapos esőszünet után New Yorkban, addig Novak Djokovic és Roger Federer már az elődöntőbe kerülésért teniszezett az év utolsó Grand Slam-versenyén.

A világelső Djokovic honfitársa ellen lépett pályára, a huszadik helyen kiemelt Janko Tipsarevic alaposan meg is szorongatta esélyesebb ellenfelét az első két játszmában. Az első szettben 0:2-ről 5:2-re fordított Djokovic, de Tipsarevic nem esett össze, és sorozatban négy játékot nyert. Végül rövidítésre került a sor, ahol az első kiemelt kerekedett felül.

A második játszmában ismét a tie-break döntött, ekkor azonban Tipsarevic javára, így egyenlített a torna huszadik kiemeltje. Innentől kezdve azonban Djokovicé volt a pálya, sorozatban kilenc játékost is behúzott, Tipsarevic pedig sérülés miatt a negyedik szettben 3:0-nál kénytelen volt feladni a játékot.

A világelső ellenfele a legjobb négy között Roger Federer lesz. A harmadik helyen kiemelt svájci még játszmát sem vesztett Jo-Wilfried Tsonga ellen, 6:4, 6:3, 6:3 lett a vége.

A hölgyeknél elődöntőbe jutott a világelső Caroline Wozniacki, ellenfele a legjobb négy között Serena Williams lesz. A másik ágon Samantha Stosur a kiemelés nélkül menetelő német Angelique Kerber ellen csap majd össze a fináléba kerülésért.

Eredmények – US Open
Férfiak, negyeddöntő:
Djokovic (szerb, 1.)-Tipsarevic (szerb, 20.) 7:6 (7:2), 6:7 (3:7), 6:0, 3:0-nál Tipsarevic feladta
Federer (svájci, 3.)-Tsonga (francia, 11.) 6:4, 6:3, 6:3
Nők, negyeddöntő:
Wozniacki (dán, 1.)-Petkovic (német, 10.) 6:1, 7:6 (7:5)
Kerber (német)-Pennetta (olasz, 26.) 6:4, 4:6, 6:3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik