Sport

Megvan a Kemény-csapat felkészülési terve

A magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya összeállította az Eb-re és az olimpiára készülő válogatott programját.

Kemény Dénes a magyar csapat honlapja, a www.vlv.hu oldal keddi beszámolója szerint szabadságáról visszatérve a maga részéről kerete “munkamenetének” megtervezésével kezdte meg a londoni olimpiáig tartó hosszú menetelést.

“Hellyel-közzel megvan az Európa-bajnokság, meg az olimpiai felkészülés programja – tudatta a szakvezető. – Tekintettel az Eb-re, meg a sűrű versenynaptárra, ebben a szezonban valószínűleg nem nagyon lesznek hétfő-keddi összetartások. Ha lesznek, akkor esetleg az Eb előtt, tehát valamikor október-novemberben, mert a február, március, április nagyon sűrű a kluboknak. Az Eb miatt együtt lesz a csapat csaknem hét hetet – december közepétől január végéig -, így a “kétnapokra” nincs most szükség.”

Ami a januári kontinensviadalra történő közvetlen felkészülést illeti, december közepén indul a közös munka, és január közepén utazik ki a válogatott Eindhovenbe.

“A felkészülést Budapesten kezdjük meg, de lehet, hogy az első hét után néhány napra vidékre megyünk edzőtáborba. Ami biztos: január 6-7-8-án lesz a Volvo Kupa. Az ellenfeleink: Kanada, Olaszország és Németország – mondta el Kemény Dénes. – A következő héten két napot Varasdon töltünk a horvátokkal, ahol egy nap edzés lesz, majd barátságos mérkőzést játszunk velük. Amikor onnan visszajövünk, egy-másfél nap pihenés után a csapat kiutazik az Európa-bajnokságra. Nyilvánvaló, hogy új, lényeges információk lesznek, ha kialakul az Eb mezőnye, és megtörténik a sorsolás. Tudni kell, hogy négy csapat kivételével mindenkinek élet-halál kérdése lesz ez az Eb, mert a házigazdákon kívül egyelőre csak a sanghaji elődöntő négy csapata kvalifikálta magát az olimpiára. Nem lesz könnyű dolgunk, mert az olimpiára készülve csak akkor tudunk értékes mérkőzéseket vívni, hogyha jól teljesítünk, és teljes erőbedobással, olyan motiváltan játszunk, mint a világbajnokságon, akkor ér valamit az egész Európa-bajnokság. Nekünk nagyon fontos az olimpia, az olimpiához vezető utat az Eb jelenti.”

A kapitány kitért rá, hogy a júliusi, kínai vb-re összeállított felkészülési kerete “megszűnt”. “A keretből lett egy csapat, és a keret föloszlott, amikor a magyar-horvátot lefújták. Tehát most nincs keret. Lesz majd Eb-keret, de hogy abban kik lesznek, az akkor fog kiderülni, amikor ki kell hirdetnem. Hogy ez mikorra várható? Én gondolom, hogy az utolsó fontos klubmeccset követően, hacsak nem kényszerülök arra, hogy hamarabb megtegyem.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik