Sport

Benevezett a Diósgyőr az A csoportra

Újra élvonalbeli női kosárlabda-mérkőzésekre járhatnak a miskolci szurkolók, a DKSK-MISI csapata ugyanis elindul az A csoportos bajnokságban.

A 90-es évek hazai női kosárlabdájának meghatározó alakulata volt a Diósgyőr. Bajnoki és kupasikerek töltötték meg a helyi csarnokot, leginkább Király Sándor edzősködése alatt.

Nos, 2007 után újra NB 1 A csoportos meccseknek adhat otthont Miskolc, mert a DKSK-MISI csapata, amely az amatőr bajnokságban szerepelt az elmúlt időszakban, benevezett a legjobbak közé.

A csapat edzője Milan Vukicevic, és a keret is kialakult az elmúlt napokban, A hétvégén ugyanis két légiós csatlakozott a már korábban edzésbe álló magyar maghoz.

A 30 éves szerb Brankica Hadzovic 2002 és 2005 között a DKSK játékosa volt, míg a 21 éves, 185 centiméter magas Maja Skoric a Hemofarm Vrsac együttesétől érkezett.

A klub ügyvezetője, Szabó Tamás a boon.hu oldalnak elmondta, a jelenlegi 12 fős keret minden tagja a DKSK-MISI játékosának tekinthető.

A DKSK-MISI 2011/12-es kerete (zárójelben korábbi csapata)
Ocsenás Barbara (MISI SC), Lugosi Zsuzsa (MISI SC), Sárréti Rita (MISI SC), Sándor Ivett (Szombathely), Papp Andrea (Szekszárd), Jelena Budimir (szerb, Baja), Brankica Hadzovic (Jedinstvo Bijelo Polje), Maja Skoric (Hemofarm Vrsac), Reiner Dóra (Ferencváros), Farkasinszki Orsolya (Szeged), Szabó Bettina (Cegléd), Kántor Adrienn (BSE)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik